Biryani de pui indian

In urma unei aventuri destul de neplacute la un restaurant cu specific arabesc, m-am hotarat sa incerc acasa unele retete asa numite “exotice”. Si uite asa a inceput calatoria mea printre aromele si condimentele de pe intreg globul, cu un biryani de pui indian.

Later edit: aceasta reteta e una dintre primele reteta indiene pe care le-am facut, asa ca va rog sa fiti ingaduitori cu mine. Acum am pe blog si o reteta adevarata de biryani de pui. 

Ingrediente :

  • 500 g carne pui (preferabil piept) taiata bucati mici
  • 2 pahare (cam 300 g) orez cu bob lung (Basmati)
  • 3 cepe taiate nu foarte mic 
  • 3 lingurite ghimbir proaspat, ras
  • 3 lingurite usturoi ras
  • 200 g iaurt
  • 3 lingurite curcuma pudra
  • 2 lingurite Garam Masala
  • 1 lingurita coriandru pudra
  • 1/4 chilli (boia iute),sau dupa gust
  • 4 rosii taiate mic sau 2-3 linguri pasta de tomate
  • 3 frunze de dafin
  • 1 cana de apa sau supa clara de pui
  • 1 mana de alune caju (sau muguri de pin) prajite uscat
  • 5 linguri ulei
  • sare, dupa gust
  • castraveti pentru ornat

 

Mod de preparare

Marineaza bucatile de pui intr-un amestec de: iaurt, sare, jumatate din boia, 1 lingurita ghimbir, 1 lingurita usturoi, 1 lingurita Garam Masala, 1 lingurita curcuma. Amesteca bine carnea cu celelalte ingrediente si lasa 1 ora la frigider.

Spala bine orezul si lasa-l in apa calda pentru o jumatate de ora. Intr-o oala mai mica incalzeste 2 linguri de ulei si adauga orezul scurs bine de apa. Amesteca pana cand apa se evapora. Pune 3 pahare de apa, frunzele de dafin, 1 lingurita curcuma si sare. Lasa pe foc la foc mediu- mare pana cand incepe sa fiarba. Da focul la foarte mic si lasa cam 10 minute. Nu amesteca in acest timp. Inchide focul, acopera oala cu un capac si mai lasa 10-15 minute pana se absoarbe tot lichidul.

Incalzeste restul de ulei intr-o tigaie mai mare. Adauga 1 lingurita Garam Masala si prajeste 1 minut. Adauga ceapa si caleste-o putin (cam 1-2 minute). Adauga restul de ghimbir, usturoi, pudra de coriandru, curcuma, boia, si rosiile. Amesteca si gateste pentru 5 minute la foc mediu. Adauga puiul marinat si 1 cana apa si gateste la foc mic pana ce puiul e facut. Ai grija sa nu se prinda de fund. Daca sosul e prea gros adauga cate putina apa.
Se pune orezul in sos si se amesteca. Se inchide focul si se lasa acoperit 10 minute, pt ca orezul sa absoarba din sos.

Se presara alunele si se orneaza cu castraveti sau ardei rosii.

Langa acest fel de mancare merge foarte bine o salata racoritoare de castraveti. Pofta buna!


2 Comments

  1. Posted June 29, 2010 at 19:01 | Permalink

    Anonim, mi-ar fi placut sa stiu cu cine vorbesc. Stiu ca nu e metoda originala. Te mai astept pe la mine si poate iti lasi si numele.

  2. Anonymous
    Posted June 29, 2010 at 18:57 | Permalink

    ASTA NU E RETETA SI NICI MODUL ORIGINAL DE PREPARARE DAR E OK SI ASA

One Trackback

  1. By Curry de pui indian -Cooking with my soul on July 21, 2015 at 23:39

    […] m-am gandit sa incerc cateva retete asa cum sunt facute de colegii mei. Reteta seamana cu Biryani de pui, ceea ce ma face sa cred ca incep sa ma pricep la mancarea indiana (vaaaai ce modesta sunt   ) […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *