Biscuiti cu merisoare si iaurt
 Nu stiu daca asta-i un defect sau o virtute :P, dar eu ma plictisesc repede. Mai ales de felurile de mancare. E posibil ca asta sa fie unul dintre motivele pentru care mi-am facut blog culinar. Am in minte tot felul de combinatii noi, pe care le testez pe subiectii cei mai nevinovati posibili: familia si prietenii. Si rezista, dragii de ei. De cele mai multe ori chiar le place (doar sotul e mai carcotas). Azi, in seria: ce mai mancam dimineata la cafea/lapte/ceai, am copt biscuiti cu merisoare. Am pus in ei si  iaurt, iar ingredientul acesta face ca biscuitii sa fie moi si aerati. Ca sa balansez putin aceasta textura, i-am presarat inainte de coacere cu fulgi de migdale. Nu am prajit migdalele, pentru ca oricum s-au aurit in cuptor. Pentru o aroma de caramel, in loc de zahar tos alb, am pus zahar brun. Cu cat e mai inchis la culoare, cu atat mai bun gustul. 

 Si, sa nu uit, am gasit in concursul organizat de Bonduelle, o reteta de Cupcakes aperitiv cu broccoli si somon afumat, pe care as vrea s-o incerc cat de curand. Ce ziceti de ea?

 Ca de obicei, puteti printa reteta 😉 Sa aveti pofta! 

Biscuiti cu merisoare si iaurt

Timp pregatire: 20 minutes

Timp gatire: 15 minutes

Timp total: 35 minutes

Portii: 15

Ingrediente

  • 200 g unt gras
  • 150 g zahar brun
  • 300 g faina
  • 100 g iaurt
  • 2 oua
  • 1 lingurita praf ce copt
  • 1 pastaie de vanilie
  • 100 g merisoare uscate
  • fulgi de migdale

Cum se face

  • Incalzeste cuptorul la 180 C (mediu) si pune hartie de copt pe doua tavi mari.
  • Amesteca bine faina cu praful de copt.
  • Mixeaza untul cu zaharul brun pana ce devin o crema (cam 5 minute). Adauga ouale si semintele din pastaia de vanilie, mixand dupa fiecare.
  • Adauga 1/2 din faina, iaurtul, apoi restul de faina, mixand dupa fiecare. Cu o lingura amesteca bine merisoarele in coca.
  • Cu o lingurita pune gramajoare de coca pe hartia de copt, la cativa cm departare (biscuitii se lasa putin in timpul coptului). Coace biscuitii 10 - 15 minute, in functie de cat de aurii iti plac.
http://www.retetedesuflet.ro/biscuiti-cu-merisoare-si-iaurt/


11 Comments

  1. Posted February 28, 2014 at 20:28 | Permalink

    yummy, un desert crocant, delicios si apetisant de simplu si usor si care poate fi savurat de oricine sau cu oricine 🙂

  2. Diana
    Posted February 23, 2014 at 09:47 | Permalink

    Ce ce putem inlocui merisoarele daca nu le avem ? Ma atrage reteta ca nu-i cu aluat din acela elaborat (dospit … ) .
    Duminica frumoasa , Brandusa !

    • brindusa
      Posted February 23, 2014 at 10:53 | Permalink

      Diana, poti pune ce fructe uscate ai prin casa: caise taiate bucati, stafide, etc

      • Diana
        Posted February 23, 2014 at 11:25 | Permalink

        Perfect , am caise deshidratate , ms ptr sugestie si proptitudine :d

        • Diana
          Posted February 23, 2014 at 11:26 | Permalink

          *promptitudine , mi-e foame deja 🙂

        • brindusa
          Posted February 23, 2014 at 12:52 | Permalink

          Cu placere 🙂

  3. Posted February 23, 2014 at 09:11 | Permalink

    1. buni si prezentare frumoaaaaasa
    2. m-a amuzat textul
    3. idem problema. sotul canda am gatit salata de boeuf zice disperat: mai, sa o faci clasica, sa nu mai experimentezi :))). idem, el e conservator si carcotas, fiica este entuziasta la aproape orice gatesc nou
    4. ciudat ca n-a venit inca newsletter ca de obicei 🙁 . anuntul asta mi-a venit prin google+ . ce-o fi? te anunt daca nu apare nici azi newsletterul. de fapt, ma mai abonez o data

    • brindusa
      Posted February 23, 2014 at 10:55 | Permalink

      apare si newsletterul, ca-i programat pentru ora 10 😉 Multumesc pt atentionare si vizita.

  4. Posted February 22, 2014 at 21:09 | Permalink

    Deci acum chiar beau un ceai si tare bine ar merge cativa biscuiti langa el!!!

    • brindusa
      Posted February 23, 2014 at 10:55 | Permalink

      O, ce bine s-ar nimeri! Hai ca-ti trimit cativa 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *