Am aceasta reteta de la bunica mea.  Nu m-am priceput eu prea bine la ornat (am incercat sa fac o pasta de zahar, dar n-am prea reusit), dar ies niste biscuiti de casa fragezi de ti se topesc in gura!
 
Ingrediente:
  •        600 g faina pentru patiserie
  •      300 g unt gras, taiat bucatele mici, mai moale
  •       300 g zahar pudra
  •       4-5 galbenusuri (sau 4 galbenusuri + 1 ou)
  •        Vanilie dupa gust
  •       1 praf de sare
  •          Putina smantana (sau apa minerala, sau apa) ca sa se lege coca
Indicatii:
Amesteca faina cu zaharul  si amesteca impreuna cu untul. Se pot amesteca intr-un robot electric. Amesteca galbenusurile in acelasi mod. Pune smantana cate putin, pana se formeaza o coca moale, care poate fi intinsa.
Pune la frigider ½ ora. Intinde o foaie subtire si taie forme dupa cum iti plac.
Coace pe o tava unsa sau pe hartie de pergament 15 minute.
Acesti biscuiti de casa se lasa la racit, apoi se orneaza dupa cum va place.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>