budinca vegana si fara zahar din quinoa.jpg

   Cea de-a doua reteta din campania #ManancResponsabilDeSarbatori este pentru cei care au intoleranta la gluten si/sau la lactoza si/sau nu folosesc zahar in alimentatie. Quinoa este un inlocuitor foarte bun al cerealelor, pe care eu il folosesc foarte des. De aceea am ales de sarbatori sa fac o budinca vegana fara zahar si fara gluten din quinoa. Ca sa arate mai dragut am folosit quinoa tricolora, si am gasit din cea bio. In loc de lapte am pus un fel de lapte din orez bio care are un gust bulceag, desi nu contine zahar. Gemul de lamaie fara pectina si fara zahar a intregit aroma de Craciun. Si iata cum am descoperit eu ca exista sarbatori si fara zahar 🙂 

budinca vegana fara zahar din quinoa.jpg

Budinca vegana fara zahar si fara gluten din quinoa

Timp de gatire: 20 minute
Timp de racire: 2 ore
Timp de pregatire: 10 minute

Ingrediente: pentru 4 persoane

 

Mod de pregatire:

  Quinoa se pune intr-o strecuratoare fina si se spala. Se pune la fiert intr-o craticioara impreuna cu scortisoara, cuisoarele, batonul de vanilie, laptele de orez si 200 ml apa. Fierberea se face la foc mic, pentru ca quinoa se umfla si poate iesi in foc. Daca mai trebuie, se mai adauga cate putina apa pana ce quinoa e bine fiarta (bobitele se crapa)

budinca fara zahar si vegana din quinoa.jpg

 
   Se scot batonul de scortisoara, cel de vanile si cuisoarele. Quinoa se amesteca cu 1/4 lingurita de nucsoara si se lasa la racit. Pentru a finaliza budinca vegana fara zahar si fara gluten din quinoa, intr-un pahar inalt se pun straturi de quinoa, gem de lamaie, boabe de rodie (sau bucati din fructe acrisoare)

 

 


One Comment

  1. Posted December 13, 2017 at 15:24 | Permalink

    intr-adevar o reteta foarte gustoasa si racoroasa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *