Ceafa de porc cu legume la cuptor
 Ceafa de porc cu legume la cuptor este o reteta simpla, rapida, aromata si pe gustul tuturor. Se pot folosi tot felul de legume, dar ingredientul principal care face acest fel de mancare sa fie atat de bun, este usturoiul. Multa lume nu mananca usturoi pentru ca il considera indigest. E posibil ca cel manacat crud (in mujdei de exemplu) sa produca unele probleme digestive. De data asta usturoiul este copt, asa ca il puteti manca fara grija. 

Ceafa de porc cu legume la cuptor

 

Timp de pregatire: 20 minute

Timp de gatire: 30 minute

Ingrediente pentru 4 persoane

  • 4 felii ceafa de porc
  • 200 g bacon, taiat cubulete
  • 4 cartofi mari
  • 4 morcovi
  • 2 ardei rosii
  • 4 capatani de usturoi
  • 50 ml ulei de masline
  • sare, piper dupa gust

Ceafa de porc cu legume la cuptor

Mod de pregatire:

Legumele se spala, se curata de coaja, se taie felii nu foarte groase. Capatanile de usturoi se pot pune taiate in jumatate (si curatate putin de foile exterioare) sau se pun catei de usturoi curatati. 
Deasupra legumelor se pun feliile de ceafa de porc, cubuletete de bacon si uleiul. Se asezoneaza cu sare si piper. 
Se coace in cuptor 30 minute la 180 C. Ceafa de porc cu legume la cuptor se serveste cu salata verde. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *