Chec fraged cu unt de arahide

   Am citit reteta asta de chec fraged cu unt de arahide pe internet. Nu mai tin minte unde si nici numele persoanei care a publicat-o, dar cred ca era din State. Pe acolo se gateste mult cu acest ingredient. Reteta de chec e foarte diferita fata de retetele noastre traditionale. Mi-a placut asa de mult, incat atunci cand am primit spre testare un pachet cu produse Sano Vita si am vazut borcanelul cu unt de arahide, am stiut imediat ce coc mai intai. 
   Inainte de a incepe povestea sa va spun ca daca vreti sa comandati produse Sano Vita puteti beneficia de o reducere de 15% daca folositi la fiecare comanda codul promo retetedesuflet . Produsele Sano Vita sunt testate de mine si vi le recomand pentru calitatea lor, ceea ce se reflecta in retetele care va vor iesi fara gres. De asemenea au multe produse bio si sanatoase.
   Aceasta nu este o reteta clasica de chec pufos, pentru ca prajitura este fragedo – cremoasa, sau cum spun englezii fudgy. In plus glazura are unt de arahide si cam mult zahar pudra, ceea ce adanceste aroma de arahide proaspat prajite. O minunatie!

chec fraged cu unt de arahide de la Sano Vita

Chec fraged cu unt de arahide

Timp de pregatire: 15 minute
Timp de coacere: 30 minute
Timp de racire: cateva ore

Ingrediente pentru o tava de chec

  • 100 g unt
  • 150 ml ulei de florea soarelui
  • 150 ml apa
  • 150 g unt de arahide
  • 100 g zahar
  • 250 g faina
  • 50 g iaurt
  • 2 oua
  • 10 g praf de copt

Pentru glazura

 

Mod de pregatire:

   Se unge cu unt tava de chec, apoi se presara putin cu faina. Cuptorul se incalzeste la 180 C
   Untul, uleiul si apa se amesteca intr-o craticioara de 2-3 litri, apoi se incalzesc la foc mic pana ce untul se topeste. Se adauga untul de arahide si se mai amesteca putin pe foc, pana si acesta se topeste. Zaharul se amesteca cu faina si se pun peste lichidele calde (nu trebuie racite). Se amesteca bine cu o lingura sau cu mixerul. Se adauga iaurtul si ouale, se mixeaza bine, apoi se incorporeaza si praful de copt. 
   Coca pentru acest chec fraged cu unt de arahide trebuie sa fie putin fluida, nu spumoasa si nici prea tare. Se pune in forma de chec si se coace 30 de minute la 180 C, sau pana ce trece testul scobitorii. E posibil sa fie nevoie de putin mai mult timp de coacere pentru cuptorele pe gaz,
   In timp ce checul se coace, se pregateste glazura. Untul se topeste la foc mic in lapte, apoi se adauga untul de arahide care se topeste si el. Se ia de pe foc si se adauga zaharul si vanilia. Se mixeaza bine pana ce rezulta o crema fina.
   Checul scos din cuptor se lasa la racit 5 minute, se inteapa din loc in loc cu o scobitoare, apoi se toarna peste el trei sferturi din glazura. Se lasa la racit. Cand acest chec fraged cu unt de arahide s-a racit bine, se scoate din tava si peste el se toarna restul de glazura. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *