chiftelute de dovlecei cu menta.jpg

In vacanta fiind, se pare ca am mult timp liber. Asa ca m-am gandit sa vad ce se mai intampla la televizor. Evident ca in final am ajuns la un post unde se gatea! Altceva mai interesant nu am gasit. Nu mai stiu cum se numea emisiunea sau fata care o prezenta, dar mi-a placut mult ce facea: chiftelute de dovlecei cu menta si patrunjel. Verdeturile au dat o aroma deosebita si proaspata, iar faptul ca le-am prajit in foarte, foarte putin ulei le face si aproximativ dietetice.

Chiftelute de dovlecei cu menta

 

Timp de pregatire: 20 minute

Timp de gatire: 15 minute

 

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 2 dovlecei mici (fara seminte mari)
  • 100 g branza sarata, rasa fin
  • 2- 3 oua (in functie de cat de mari sunt dovleceii)
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1/2 legatura menta
  • cateva linguri cu pesmet
  • sare, piper dupa gust
  • 50 ml ulei

 

Mod de pregatire:

   Dovleceii se spala si se curata de semintele mari. Se rad pe razatoarea mare, apoi se pun intr-un saculet facut din tifon si se storc bine de tot. Cu cat eliminati mai mult din sucul dovleceilor, cu atat vor fi chiftelutele mai bune.
   Se amesteca bine dovleceii rasi cu branza si ouale. Se adauga cateva linguri cu pesmet, pana se leaga compozitia. Se adauga frunzele de patrunjel si menta tocate marunt. Amestecul se potriveste de sare si piper,
   Intr-o tigaie neaderenta se pun 2-3 linguri cu ulei. Cu o lingura se ia putina compozitie care se pune in tigaia incinsa. Chiftelutele se fac mici, ca sa poata fi intoarse usor. Cand sunt aurii pe o parte chiftelutele se intorc si se auresc si pe partea cealalta. In felul acesta se prajesc toate, adaugand la nevoie cate putin ulei ca sa nu se arda,
   Chiftelute de dovlecei cu menta se mananca calde, cu un sos de usturoi. 

chiftelute de dovlecei.jpg

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *