Azi e ziua mamaligarilor din Romania. Dar cred ca v-ati dat seama deja. Mai multi bloggeri culinari (gasiti lista lor mai jos) ne-am hotarat sa facem mamaligi de toate felurile si de toate gusturile si sa le prezentam in aceeasi zi la aceeasi ora. M-am bagat si eu, mai ales ca am vrut sa arat ca mamaliga noastra nationala poate fi reinterpretata si imbunatatita. Asa ca azi va prezint chipsuri de mamaliga. Sunt crocante, aromate si putin iuti, numai bune cu o bere si un meci. Sau nu 😛

Sosul de pe langa aceste chipsuri de mamaliga este foarte usor de facut si foarte kinky. Asta pentru ca m-am gandit ca daca tot e de rosii, ia sa-i pun eu putina vodka sa iasa un Bloody Mary, sa taie din greata 😛 Vorba vine, ca nu-i absolut nimic gretos sau greu in reteta asta. Pe langa faptul ca se face extrem de repede (cam 20 de minute) contine si extrem de putine calorii. Poate vodka ce la mai ridica numarul.

 Si sa nu uit. In sos am folosit niste rosii uscate, conservate in ulei. Eu le-am facut in casa, dar se gasesc in mai toate magazinele mari din tara.

Nu uitati ca puteti printa reteta, sau o puteti salva pentru mai tarziu 😉

Chipsuri de mamaliga cu sos picant de Bloody Mary
Serves 3
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
10 min
Total Time
20 min
Prep Time
10 min
Cook Time
10 min
Total Time
20 min
Ingrediente chipsuri
  1. 250 malai
  2. 100 ml apa
  3. 1 lingurita ulei de masline
  4. 1/2 lingurita praf de chili
  5. 1/2 lingurita oregano uscat (sau alte ierburi aromatice)
  6. un praf de sare
Ingrediente sos
  1. 75 ml suc de rosii
  2. 3 rosii uscate in ulei
  3. 2 catei de usturoi
  4. putin oregano
  5. sare, piper dupa gust
  6. 2 linguri de vodka
  7. o lingura cu parmezan ras
  8. optional: sare cu gust de telina
Instructions
  1. Chipsurile de mamaliga: Cuptorul se incalzeste la temperatura cat mai mare (220 C). Apa se pune la fiert. Intr-un castron se amesteca malaiul, chili, oregano, sarea. Peste se toarna uleiul si apa fiarta. Se amesteca bine pana ce se formeaza o pasta groasa. Se lasa cateva minute, ca sa se hidrateze malaiul.
  2. Pe o tava mare de aragaz se pune hartie de copt. Pe hartie se pun mingiute din compozitie, care apoi se aplatizeaza cu o lingura pana devin foarte subtiri. Chipsurile de mamaliga se coc in cuptor pentru 10 minute, pana ce se auresc.
  3. In acest timp se face sosul de rosii si vodka: Intr-o tigaie mica se pun: sucul de rosii, rosiile taiate bucati mici, usturoiul felii, oregano, piperul si se fierb la foc mediu cateva minute, pana se leaga putin sosul. Se ia de pe foc si se adauga vodka, parmezanul si sarea dupa gust.
  4. Se servesc chipsurile de mamaliga impreuna cu dip- ul de rosii si vodka.
Notes
  1. Cu cat faceti discurile mai subtiri, cu atat vor fi mai crocante. Daca lasati discurile groase, dupa ce le coaceti in cuptor vor fi foarte tari si nu vor putea fi mancate.
Cooking with my soul http://www.retetedesuflet.ro/

Bloggeri participanti la proiectul “Mamaliga”

Georgiana si Iolanda Voinea

Diana Duca

Daiana si Cosmin

Lacrimioara Mihaela

Alexandra Butnari 

Oana Jipa

Ioana Tone

Carmen-Ana

Mary Udrea

Bucataresele Vesele

Piri Piri e Canela 

In bucataria vesela

Radu Groza

Doina Varga

Aphextwinz Blog

Gina Bradea 

Alice Ciobanu

Laura Laurentiu

Lucian Gavrilă (Food and Beyond)

Uica Mihai

Adriana Lucia Mara

Dia.daria

Postolache Violeta

Claudia Rusu

Geta Cipaianu

Iuliana Miu

Cerasela Badr El-Din

Lili Liliana

Elena Toma

Gabriela Petre

Andreea Denisa-Dea’s Cakes

Dana Burlacu Visternicu

Iuliana Florentina Avram


36 Comments

  1. Posted November 18, 2013 at 16:59 | Permalink

    Daca tot are chilli mamaliga, eu as fi pus in loc de Bloody Mary niste “Sangriento Maria” sau “Bloody Maria” 😀 (ceva similar, dar cu Tequila in loc de Vodka)

    • brindusa
      Posted November 18, 2013 at 18:27 | Permalink

      in functie de gusturi 😉

  2. Posted November 18, 2013 at 16:14 | Permalink

    Ce idee interesanta! Va felicit ptr acest proiect, eu una ador mamaliga, si-o mananc si cu supa :))

    • brindusa
      Posted November 18, 2013 at 18:28 | Permalink

      cu supa? chiar ca-ti place mamaliga 😉

  3. Dea
    Posted November 18, 2013 at 13:56 | Permalink

    Si eu as ronatai niste cipsuri ! Arata foarte bine!

  4. Posted November 18, 2013 at 12:03 | Permalink

    tare interesant si trebuie incercate cipsurile astea, cred ca al meu ar fi tare incantat ca el tot timpul rontaie cate ceva:).

  5. Posted November 18, 2013 at 08:33 | Permalink

    Super idee! Ma gandesc ca ar merge si cu un sos de branza…

    • brindusa
      Posted November 18, 2013 at 08:55 | Permalink

      Sigur ar merge. Ce sos iti place.

  6. Posted November 17, 2013 at 20:57 | Permalink

    Foarte interesantã combinatie, mie poftã !

  7. Posted November 17, 2013 at 08:29 | Permalink

    Si unde v-ati hotarat voi asa sa faceti ziua mamaligii si eu n-am aflat ca sa particip? De unde ar fi trebuit sa aflu? Nici pe FB n-am primit vreo notificare si am in lista de prieteni pe multi dintre participantii la acest proiect. :(

    • brindusa
      Posted November 17, 2013 at 18:14 | Permalink

      Pe FB e un grup “Bloggeri culinari”. Nu esti acolo?

      • Posted November 18, 2013 at 05:28 | Permalink

        sunt in tot felul de grupuri unde nu postez ca n-am timp dar in asta nu sunt; o sa ies din celelalte ca prea m-am imprastiat; multumesc pt informatie

        • brindusa
          Posted November 18, 2013 at 08:56 | Permalink

          In grupul acesta nu ai voie sa-ti postezi propriile retete. Se discuta diferite probleme sau idei ale bloggerilor culinari :)

  8. Posted November 17, 2013 at 01:37 | Permalink

    Ce-as mai rontai si eu cateva chipsuri, super idee!

  9. Posted November 16, 2013 at 21:28 | Permalink

    Foarte bune chipsurile de mamaliga si imi imaginez ca au mers de minune cu dip-ul de rosii si vodka. Imi place mult reteta ta. :)

  10. Posted November 16, 2013 at 21:13 | Permalink

    la chipsuri nu m-am gandit…dar sunt fenomenale si nu ma las pana nu le fac si eu! te pup!

  11. lulu
    Posted November 16, 2013 at 20:24 | Permalink

    bune,bune,trebuie incercat!!

  12. Posted November 16, 2013 at 16:02 | Permalink

    Reteta asta merge salvata si preparata cat mai curand!!!

  13. Gabriela P
    Posted November 16, 2013 at 15:16 | Permalink

    Wow!!! nu am incercat niciodata. Promit sa le incerc si eu:). Arata super delicios!!!

  14. Posted November 16, 2013 at 13:08 | Permalink

    Eheee, pai asta e deja arta 😉 Foarte faina reteta ta! Felicitari pentru idee!

    • brindusa
      Posted November 16, 2013 at 15:18 | Permalink

      nu-i arta mai, ca am mancat-o :)))) Multumesc frumos.

  15. Posted November 16, 2013 at 11:57 | Permalink

    cand pui suflet, totul e minunat 😉
    felicitari !

  16. Posted November 16, 2013 at 11:55 | Permalink

    Am mancat mamaliga in aproape toate felurile, dar chipsuri de mamaliga niciodata. Trebuie sa incerc.

    • brindusa
      Posted November 16, 2013 at 12:02 | Permalink

      Sunt neasteptat de bune. Sa le incerci.

  17. Posted November 16, 2013 at 10:38 | Permalink

    Ce-mi plac chipsurile tale ! Musai sa le incerc.

    • brindusa
      Posted November 16, 2013 at 12:03 | Permalink

      Pansy, cred ca o sa fie pe gustul tau. Data viitoare o sa le pun si niste curry 😉

14 Trackbacks

  1. […] cu tocanita de ceapa Andreea Denisa-Dea’s Cakes – Mamaliguta cu sote de ciuperci Brindusa – Chipsuri de mamaliga cu sos picant de bloody mary Dana Burlacu Visternicu – Mamaliga cu cartofi Iuliana Florentina Avram – Polenta […]

  2. By Mămăligă în straturi | Jurnal Gustos on February 20, 2014 at 09:54

    […] de ceapaAndreea Denisa-Dea’s Cakes – Mamaliguta cu sote de ciuperciBrindusa – Chipsuri de mamaliga cu sos picant de bloody maryDana Burlacu Visternicu – Mamaliga cu cartofiIuliana Florentina Avram – Polenta taragna […]

  3. By Mămăligă în straturi | My Blog on February 20, 2014 at 09:51

    […] de ceapaAndreea Denisa-Dea’s Cakes – Mamaliguta cu sote de ciuperciBrindusa – Chipsuri de mamaliga cu sos picant de bloody maryDana Burlacu Visternicu – Mamaliga cu cartofiIuliana Florentina Avram – Polenta taragna […]

  4. […] Cerasela Badr El-Din, Lili Liliana, Elena Toma, Gabriela Petre, Andreea Denisa-Dea’s Cakes, Brindusa, Dana Burlacu Visternicu, Iuliana Florentina Avram, Georgiana si Iolanda Voinea, Diana Duca, […]

  5. By Tarta cu blat de mamaliga si spanac on December 4, 2013 at 21:16

    […] de ceapa Andreea Denisa-Dea’s Cakes – Mamaliguta cu sote de ciuperci Brindusa – Chipsuri de mamaliga cu sos picant de bloody mary Dana Burlacu Visternicu – Mamaliga cu cartofi Iuliana Florentina Avram – Polenta […]

  6. […] de ceapa Andreea Denisa-Dea’s Cakes – Mamaliguta cu sote de ciuperci Brindusa – Chipsuri de mamaliga cu sos picant de bloody mary Dana Burlacu Visternicu – Mamaliga cu cartofi Iuliana Florentina Avram – Polenta […]

  7. […] Brindusa – Chipsuri de mamaliga cu sos picant de bloody mary […]

  8. […] Brindusa, […]

  9. […] ceapa – din Culoare si Savoare Mamaliguta cu sote de ciuperci – de la Dea’s Cakes Chipsuri de mamaliga, cu sos picant Bloody Mary – din Retete cu suflet Mamaliga cu cartofi – de la Prajiturici si alte Dulciuri Polenta […]

  10. […] Brindusa, […]

  11. […] Brindusa @ Cooking with my soul  […]

  12. By Am pus-o de mamaliga | Aphextwinz's Blog on November 16, 2013 at 19:43

    […] Brandusa rupe randurile cu chipsuri de mamaliga cu sos Bloody Mary […]

  13. […] Brindusa http://www.retetedesuflet.ro/ […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>