Chipsuri de morcov si pastarnac

Pentru azi iar v-am adus legume. Nu, n-am devenit vegetariana, dar iarna asta ciudata ma indeamna sa mananc mai mult vegetale. Si dupa pofta de piersici, m-a apucat aia de legume :D. Bine, ma puteti intreba, dar tu mai fata n-ai auzit de rosii, castraveti, ardei…? Ne pui sa mancam radacinoase? Pai … cam da! In loc sa mancati legume din plastic, care la vremea asta cine stie de unde vin, pe unde au fost depozitate si cu ce chimicale au fost tratate pe langa faptul ca n-au nici un gust, mai bine niste legume din astea de sezon din piata. Parerea mea 😉
Aceste chipsuri de morcovi si pastarnac sunt asa de bune ca le puteti manca simple.  Dar eu le-am incercat si intr-o supa clara. Adica faceti supa (de ce vreti voi) si nu-i puneti inauntru nici un carbohidrat de genul: paste, orez, galusti. Asa clara cum e o puneti in farfurii si deasupra aruncati o mana buna de chipsuri. Asa o bunatate n-am mai mancat de mult!

Secretul ca sa va iasa niste chipsuri crocante e sa taiati fasiile de legume foarte subtiri. Pentru asta fie folositi o mandolina care din pacate e extrem de scumpa, fie un peeler. Adica aparatul ala cu care curatati coaja de la morcovi. Tot cu el faceti si chipsurile 😉  Aaaa si sa nu uit. Cand puneti fasiile de legume in tava, nu le aglomerati una peste alta. Rasfirati-le in strat cat mai subtire.
Enjoy 🙂

Chipsuri de morcov si pastarnac

Chipsuri de morcov si pastarnac

 

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • putin busuioc uscat
  • putin maghiran uscat (sau ce arome va plac)
  • sare, piper dupa gust

 

Mod de preparare:

  • Cu ajutorul unui peeler se taie fasii cat mai subtiri de morcov si pastarnac. Acestea se pun intr-un castron.
  • Se toarna deasupra uleiul, toate ierburile, sare, piper. Se amesteca bine cu mana sa se agite bine aromele 🙂
  • Fasiile de legume se pun in tava de aragaz, pe o foaie de copt. Se rasfira bine, in strat cat mai subtire ca sa se auresca uniform
  • Se coc in cuptorul incalzit, cam 15 -20 de minute la foc mare (200 C)
Chipsuri de morcov si pastarnac

5 Comments

  1. Posted January 24, 2013 at 07:30 | Permalink

    Super idee! Nici eu nu consum rosii si ardei iarna…pe langa faptul ca nu au niciun gust, cine stie cu ce minuni au fost tratate.

  2. Posted January 23, 2013 at 20:41 | Permalink

    Mmmm, cu sigurantã le voi pregãti…sper cu legume de la piatã…

  3. Posted January 23, 2013 at 19:38 | Permalink

    Hmmm, ce bune trebuie sa fie! N-am facut cipsuri, dar am facut gratinate radacinoasele pentru ca imi plac. Voi face neaparat!

  4. Posted January 23, 2013 at 19:00 | Permalink

    Faina ideea! O trecem la “de tinut minte”!

  5. Posted January 23, 2013 at 18:49 | Permalink

    super delicioase :*
    imi fac si eu, dar varianta dulce, mar cu morcovi 🙂
    te imbratisez!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *