Chowder de pui cu porumb si bacon

 Ce o mai fi si chowder-ul (citit ciauder) poate va intrebati. Prima oara am auzit de numele asta cand era fimiu mic. Era un desen animat absurd cu un personaj numit Chowder si unul Shnitzel. La 4-5 ani fimiu il urmarea cu mare interes, asa ca m-am uitat si eu sa vad despre ce e vorba. N-am inteles nimic si nu mi-a placut. Si am ramas cu ideea ca Chowder e un personaj imbecil de desene animate. Mai tarziua abia am aflat ca de fapt e un fel de mancare. Dar, cum creierul meu imi spunea ca tot ce e legat de numele asta trebuie sa fie nashpa, nici macar n-am incercat sa vad despre ce e vorba.

Abia acum, dupa mult timp, din intamplare am dat peste o reteta de chowder si… surpriza! Mi-a placut tare mult ce am citit. Asta pentru ca de fapt este o supa  😛 Iar supele sunt febletea mea, dupa cum stiti. Exista mai multe retete, una dintre ele fiind cu scoici, iar alta cu carne de pui. Ambele retete mi s-au parut delicioase, dar am hotarat sa o incerc pe ultima.

Ce e special in supa asta? Cred ca mai intai faptul ca e foarte deasa, apoi smantana pe care trebuie neaparat s-o pui in final, in asa fel incat sa aiba o culoare albicioasa. Ce mi-a placut cel mai mult? Combinatia intre gustul de pui, cel de bacon afumat si cel de smantana. E magnific! 

Nu uitati ca puteti printa reteta 🙂 Sa aveti pofta!

Chowder de pui cu porumb si bacon

Chowder de pui cu porumb si bacon

TIMP DE PREGATIRE: 10 MIN
TIMP DE GATIRE: 50 MIN
TIMP TOTAL: 1HR
PORTII: 4

 

INGREDIENTE

  • 200 g carne de pui
  • 2 morcovi mici
  • 2 cepe mici
  • 1 bucata telina
  • 1 cartof
  • 1 conserva de porumb
  • 100 g bacon, taiata cubulete
  • 100 g smantana
  • 2 linguri ulei de masline
  • Sare, piper dupa gust

 

MOD DE PREGATIRE

Carnea de pui, un morcov, o ceapa si jumate din bucata de telina se acopera cu 1 l de apa si se pun la fiert. Cand sunt fierte bine se strecoara supa si se pastreaza zeama. Carnea se scoate de pe os si taie bucatele.

Intr-o tigaie incalzita se pun cubuletele de bacon si se prajesc la foc mic pana se auresc. Se scoate baconul si peste grasimea din tigaie se pune uleiul. Cand grasimea e incalzita in ea se pun morcovul, ceapa, cartoful si telina tocate marunt. Se gatesc la foc mic, pana ce telina si ceapa s-au inmuiat.

Legumele din tigaie se pun intr-o oala, se acopera cu zeama de supa si se fierb 5 minute. Se adauga carnea si porumbul si se mai fierb 5 minute. Se adauga smantana si se amesteca bine. Se potriveste de sare si piper.

 Puteti gasi aceasta reteta si pe iCook.to


2 Comments

  1. Posted January 29, 2014 at 11:22 | Permalink

    M-am intors ca sa continui de citit povestea de inceput care m-a amuzat grozav.

    Tare mult ma surprinde ca nu gasesc aici impresii, mi se pare extraordinar de bun chowder-ul asta exact prin combinatia pe care o punctai la finalul introducerii. O voi prepara, negresit mai ales ca alataieri am aprovizionat cu ceva conserve Bonduelle, inclusiv porumb.

    • brindusa
      Posted January 29, 2014 at 14:02 | Permalink

      Povestea de la inceput e purul adevar! :)))
      Cat despre impresii, cred ca lumea e la deszapezit si n-are timp de comentarii 😉
      Hugs.

One Trackback

  1. […] View Recipe Preparation Instructions […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *