Coaste de vita in sos de vin De mult ma bantuie reteta asta de coaste de vita. Zicea lumea ca iese carnea moale si aromata si nu te-ai mai opri din mancat. Prin urmare, cum slow cooker Crock Pot am, m-am gandit ca e vremea sa incerc coaste de vita in sos de vin. Pentru cei care nu au aparatul asta, puteti pune totul intr-o cratita, o acoperiti etans cu folie de aluminiu si gatiti in cuptor la foc mic. Daca va uitati la fotografie si vi se pare ca am ars carnea, va inselati. Asa trebuie sa arate dupa ce se gateste cateva ore in sosul aromat de vin 😉
Pentru ca reteta e tare simpla, m-am jucat putin si am scris-o si in format video (cam stangaci video-ul meu, stiu). Dar o gasiti si scrisa frumos negru pe alb, ca poate vreti sa o salvati pentru mai tarziu.  

Coaste de vita in sos de vin

 

Timp de pregatire: 5 minute

Timp de gatire: 4 ore

 

Ingrediente pentru 4 persoane

  • 1 kg coaste de vita
  • 6 catei de usturoi
  • 2 fire de cimbru
  • putin rozmarin si salvie (pot fi si uscate)
  • 3 linguri cu sos de soia
  • 250 ml vin

 

Mod de pregatire:

Toate ingredientele se pun in cuva unui slow cooker sau intr-o cratita acoperita etans cu folie de aluminiu. 
In slow cooker coastele se gatesc 4 ore la temperatura low. Dupa aceea se transfera intr-o tigaie si se reduce sosul pana devine mai consistent.
In cuptor aceste coaste in sos de vin se gatesc 4-5 ore, pana devin moi. Apoi se inlatura folia de aluminiu si se ma lasa 15 minute la foc mai mare, ca sa se reduca sosul.

 


2 Comments

  1. Ulman Mihaela
    Posted July 20, 2015 at 11:53 | Permalink

    Am putea veni la masa la tine? Amu ca avem si poza si filmuletul ma gandesc, eu asa de la mine putere, ca de aia ai postat ca sa ne imbii cu o masa delicioasa. Daaa, arata bine si cred ca e si delicios preparatul tau. Noi aducem muraturile si eventual ceva de baut.

    • brindusa
      Posted July 20, 2015 at 17:38 | Permalink

      Vaaai dar eu sunt bucuroasa de oaspeti! Un vin rosu, te rog 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *