Aceste cornulete fragede cu rahat si unt sunt dulciurile copilariei. Toate mamele si bunicile stiu sa le pregateasca, pentru ca sunt simple si rapide. Si se mananca la fel de rapid 🙂 La baza cornuletelor sta o coca frageda, care se poate face cu untura sau cu unt. Aroma este data de rahatul pus in mijlocul acestor minunate cornulete. Saptamana trecuta am primit spre testare o cutie cu produs de la FELEACUL, iar rahatul de la ei este ata de aromat si moale incat am simtit un imbold sa las lenea deoparte si sa coc ceva.

Daca nu stiai, Feleacul aniverseaza anul acesta 100 ani. “Un centenar de profesionalism, performanta si perseverenta, asa cum numai noi romanii stim sa dovedim, cand credem cu adevarat in ceva. Generatii de romani au gustat din aceleasi produse, bucurandu-se de acelasi gust bun, fiindca gama Feleacul a ramas loiala traditiei asumate (include jeleuri, dropsuri, glucoza, rahat, halva si pufarine).” Noi, in famile, am incercat si halvaua si ne-a placut in mod deosebit cea cu merisoare si cacao. Dar Feleacul are multe sortimente de halva, asa ca in mod sigur oricine poate gasi unul pe gustul lui. 

Cornulete fragede cu rahat si unt

Timp de pregatire si coacere: 20 minute
Timp de racire: 30 minute

Ingrediente pentru doua tavi 

 

Mod de pregatire

Untul se taie bucatele si se pune in robotul de bucatarie impreuna cu 350 g faina. Se proceseaza amestecul pana ce se omogenizeaza putin (cam 30 secunde), apoi se adauga ouale. Amesteca pana ce se formeaza coca, nu mai mult. In loc de robot, ingredientele se pot amesteca cu mana. 
In cazul in care coca nu se leaga pentru ca e mult prea moale, se mai pune faina. Aceasta coca trebuie sa fie moale si nu se framanta decat foarte putin, ca sa rezulte un aluat fraged. 

Coca se imparte in patru, se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider 30 minute. In acest timp se taie rahatul in cubulete. 

Se scoate prima bucata de coca, care se intinde cu sucitorul intr-o foaie nu foarte groasa. Cu ajutorul unui castron (sau o oala) se decupeaza din coca un cerc cu diametrul de aproximativ 20 cm (se pot decupa si cercuri mai mari, dar aceste cornulete fragede cu rahat si unt sunt mai bune mai mici). 
Cercul se taie mai intai in doua, apoi in patru, apoi in opt. Se pune cate o bucata de rahat langa baza fiecarei fasii, care apoi se ruleaza spre varf. Repeta pentru toata coca. 
Cornuletele se pun in tava, pe hartie de copt. Se pot aseza destul de aproape unul de altul, pentru ca nu cresc. Coacerea se face in cuptorul incins, la 180 C, cam 10 – 12 minute, in functie de marimea cornuletelor. Trebuie lasate putin la racit, pentru ca sunt foarte fragede atunci cand sunt fierbinti si se pot rupe. Se tavalesc prin zahar vanilat cat sunt caldute.

Alte retete de cornulete fragede mai gasiti si la Merisor (cu smantana) , la diva Cristina (cu untura) sau la Laura (de post


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *