Enchilada cu pui

Proiectul “The Food Connection” continua luna aceasta cu Retete din Mexic. Prin urmare am studiat, am analizat si mi-a fost tare greu sa aleg. Retetele mexicane sunt delicioase, asa ca mai am cateva pe blog. N-as fi vrut sa repet vreuna. Dar asta nu mi-a iesit: mai am o reteta de enchilada cu pui pe blog, dar putin diferita. Enchilada se gateste foarte simplu, iar in Mexic se face cu tortilla din faina de porumb. Cum pe aici nu ai de unde lua asa ceva, am folosit lipii din faina de grau. In rest ingredientele se gasesc usor, in orice magazin mai mare. Fiind in sezon, eu am fiert niste porumb si l-am taiat apoi de pe cocean. Daca nu aveti asa ceva, puteti folosi o conserva de porumb. De asemenea in retetele pe care eu le-am citit scria ca se foloseste ardei rosu. Verde am avut in gradina, verde am folosit. Voi puneti din care vreti. 
Restul de retete mexicane le gasiti la Laura, in galeria special creata pe blogul “Retete ca la mama”

Enchilada cu pui

Enchilada cu pui

Timp de pregatire: 10 minute

Timp de gatire: 20 minute

Timp la cuptor: 30 minute

 

Ingrediente pentru 8 tortillas:

  • 500 g pulpe de pui dezosate (sau piept de pui)
  • 2 cepe
  • 2 ardei
  • 5 catei de usturoi
  • 1 conserva fasole rosie
  • 2 bucati porumb (sau o conserva boabe porumb)
  • 800 ml suc de rosii
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 1 lingurita chimion boabe
  • 1/2 ardei iute (sau dupa gust)
  • 250 ml smantana
  • 200 g cheddar (sau cascaval) 
  • sare, piper dupa gust
  • 6 linguri cu ulei 
  • frunze de coriandru sau oregano sau patrunjel
  • 8 lipii tortilla

 

Mod de pregatire:

Carnea de pui se taie fasii subtiri si se soteaza la foc mediu in 3 linguri cu ulei, pana devine aurie.
Ceapa, ardeiul si 3 catei de usturoi se taie cuburi mici. Intr-o tigaie se incalzesc 3 linguri de ulei si in el se soteaza legumele, pentru 3-4 minute (atentie sa nu se arda). Se adauga coriandrul si chimionul si se mai lasa 2 minute. Se adauga fasiile de carne sotate. Se amesteca bine.
Se adauga boabele de fasole, boabele de porumb, 300 ml suc de rosii, sare si piper dupa gust. Se lasa sa fiarba cateva minute la foc mic. Aceasta umplutura se lasa sa se raceasca putin.
Pentru a monta enchilada cu pui, umplutura se imparte in 8 parti. Se pune umplutura in tortilla care se impaturesc – ruleaza, apoi se pun in tava.
Cei trei catei de usturoi ramasi se piseaza si se amesteca cu restul de suc de rosii, care se toarna peste enchilada. Smantana se toarna si ea deasupra, apoi se presara cu branza rasa.
Aceste enchiladas se coc in cuptor pentru 30 de minute. Se servesc calde, presarate cu verdeata.

Enchilada cu pui

O alta reteta de enchilada, cu pui la gratar .


2 Comments

  1. Posted July 6, 2015 at 09:23 | Permalink

    Ce culori frumoase! Ce reteta simpla si gustoasa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *