Ati aflat? In blogosfera culinara e agitatie mare. Se pregateste un proiect nou. Fetele de la Savori urbane s-au gandit (si bine au facut) sa initieze o calatorie culinara in jurul lumii, numita The Food Connection.  Si uite asa ne-am strans 24 de bloggeri care timp de 2 ani (sper sa mai ramana cineva pana in final) luna de luna vor incerca macar o reteta specifica unei anumite tari. Luna aceasta gatim nemteste, iar gazda ne va fi Andie . Pentru ca se stie deja ca mie imi plac supele, am cautat una specifica germaniei. Cea care a fost pe gustul meu se numeste Flaedlesuppe si e un fel de supa clara cu taitei din clatite. E grozava. Zeama se poate face din ce vreti voi: zarzavat, pui, vita. Eu am fiert vreo doua rasoale de vita cu morcovi, cepa si telina. A iesit o supa extrem de gustoasa. 

 

Flaedlesuppe

 

Timp de pregatire: 15 minute

Timp de gatire: 2 ore

 

Ingrediente pentru 6 persoane:

Pentru SUPA:

  • 1 kg rasol de vita
  • 4 morcovi
  • 2 cepe
  • 1/2 telina
  • 4 boabe de ienibahar
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • sare dupa gust
  • piper rasnit

Pentru CLATITE:

  • 100 g faina
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • unt pentru prajit

 

Mod de pregatire:

Mai intai se face supa. (Acesta se poate pregati cu o zi inainte) Se fierbe rasolul de vita in 3 litri de apa rece. Cand se formeaza spuma, aceasta se scoate cu atentie sa nu tulbure supa. Cand carnea e pe jumatate fiarta, se adauga legumele curatate intregi, ienibaharul si sarea. Se fierbe supa la foc mic, acoperita, pana cand carnea e complet fiarta. 
In acest timp se fac clatitele. Intr-un castron se amesteca bine ouale si laptele. Faina se pune in ploaie, cate o lingura, amestecand cu un tel in forma de para dupa fiecare adaugare. In felul acesta nu se formeaza cocoloase. Coca se lasa 15 minute sa se odihneasca. Intr-o tigaie se topeste putin unt, in care se prajesc clatitele. Acestea se scot pe o farfurie, se ruleaza si se taie rondele subtiri. 
Supa se strecoara si se potriveste de sare. Morcovii se taie fasii. In castroane se pun bucati de morcov, taietei de clatite, peste care se toarne 2 polonice de supa. Se presara patrunjel verde tocat si piper proaspat macinat. 

 SFATURI:

– nu lasati fasiile de clatite in flaedlesuppe, pentru ca se destrama
– carnea din rasol se poate manca cu restul de morcovi fierti, cartofi fierti, unt si hrean ras.

 


15 Comments

  1. Posted April 2, 2015 at 10:46 | Permalink

    Foarte buna. N-am mai mancat din copilarie;) Succes in proiectul vostru. :-*

    • brindusa
      Posted April 2, 2015 at 16:38 | Permalink

      Multumesc, Cristina. Eu nici nu stiam ca se pot folosi taitei si din clatite 😛

  2. Lubita
    Posted March 29, 2015 at 14:44 | Permalink

    Arata intr-un mare fel aceasta supica,trebuie incercata reteta!

  3. Posted March 27, 2015 at 21:41 | Permalink

    Arata super bine!

  4. Posted March 25, 2015 at 22:07 | Permalink

    arata de milioane! si cum sunt si eu fan supe, clar o pun pe lista!

  5. Posted March 25, 2015 at 16:20 | Permalink

    Pfoaa! Asta e mega! O s-o fac si eu 😉

  6. Posted March 24, 2015 at 18:43 | Permalink

    Faina reteta! Am mancat si eu asa ceva la nemti si mi-a placut. Flaedle sunt o alternativa faina la taietei si galuste.

    • brindusa
      Posted March 24, 2015 at 21:38 | Permalink

      Eu am mancat-o pentru prima oara. Si mai fac! 😉

      • Posted April 2, 2015 at 19:28 | Permalink

        Aaaa, era supa de vineri în vacanțele de vară petrecute la mătușa din Maramureș, unguroaică get beget, atât că folosea doar legume;) Desertul de vineri era neschimbat: clătite cu dulceață de căpșuni și întotdeauna păstra 4-5 clătite ptr supa asta delicioasă;) Nu era clară fiindcă îi punea și rântaș 😉 Dar și supa ta cred că e la fel de gustoasă, chiar mai nobilă 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *