focaccia cu cascaval si rozmarin

Buna ziua, dragilor. Reteta de azi e simpla si gustoasa. Focaccia cu cascaval si rozmarin. Cascavalul l-am primit pentru testare de la firma Koliba , iar rozmarinul l-am cules proaspat din gradina. Bineinteles ca puteti folosi si alte arome, de exemplu usturoi si lavanda  ca mine, sau va puteti lasa imaginatia sa zburde pentru alte combinatii interesante.

FOCACCIA CU CASCAVAL SI ROZMARIN

Timp de pregatire: 10 minute
Timp de crestere: 30 + 15 minute
Tmp de coacere: 20 minute

Ingrediente pentru o tava 50 X 50 cm

  • 400 g faina alba
  • 100 g gris
  • drojdie proaspata 25 g
  • 1 lingurita sare
  • 5 linguri cu ulei de masline extravirgin
  • 400 – 500 ml apa calduta
  • 100 g cascaval
  • frunze de rozmarin

Mod de pregatire

Drojdia se amesteca cu putina apa, pana ce se dizolva. Intr-un castron se amesteca faina cu gris. In centru se face o groapita unde se pun sarea, 3 linguri cu ulei, drojdia dizolvata in apa. Se amesteca cu o lingura. Se adauga in jur de 400 ml apa calduta, se amesteca cu mana. Daca acesta coca este tare, se mai adauga cate putina apa, apoi se framanta usor in castron:

Coca pentru acesta focaccia cu cascaval si rozmarin trebuie sa fie mai moale, pentru ca painea sa fie aerata. Dupa framantare, coca se aranjeaza sub forma de bila si se lasa sa creasca in castronul acoperit cu folie de plastic. Dupa 20 – 30 minute, cand coca si-a dublat volumul, se scoate din castron si se intinde in tava. Se mai lasa 15 minute la crescut.

In acest timp se incalzeste cuptorul la 200 C, se rade cascavalul si se toaca frunzele de rozmarin. Dupa acest timp coca din tava fiind crescuta putin, se apasa din loc in loc cu degetele, se toarna desupra cam 2 linguri cu ulei de masline. Se presara cascavalul si rozmarinul.

focaccia inainte de coacere

Focaccia cu cascaval si rozmarin se coace 20 minute in cuptor, la foc mediu (180 C). Se lasa la racit inaine de a fi mancata.
focaccia cu cascaval


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *