Humus cu sfecla rosie

Reteta de humus nu mai este secretul bucatariei libaneze. Ea e indragita si facuta de multa lume. Si mie imi place tare mult, si o fac destul de des, de aceea cateodata simt nevoia sa schimb cate ceva ca sa nu fie mancarea plictisitoare. In primavara am adaugat leurda in humus, iar acum m-am gandit la acest humus cu sfecla rosie. Cum tocmai primisem cateva cutii din noile conserve de naut de la Sun Food, iar sfecla era coapta pentru salata, nu mai ramanea decat sa le blenduiesc bine impreuna cu celelalte ingrediente. 

Ce are diferit retetea aceasta fata de cea traditionala? In primul rand culoarea. Rozul acesta e mult mai frumos in realitate decat in imagine (si in plus e natural!). In al doilea rand sfecla coapta ii confera hummusului o aroma de putin afumat si o dulceata deosebita. 

 Humus cu sfecla rosie coapta

 

Timp de pregatire: 30 minute

Timp de gatire: 10 minute

 Ingrediente pentru 5 persoane

  • 1 conserva cu naut sau 200 g naut
  • 1 sfecla mica
  • 1 lingura pasta de susan (tahini)
  • 2 linguri muguri de pin prajiti uscat
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • sucul de la 1 lamaie
  • sare dupa gust

 

Mod de pregatire:

Mai intai se coace sfecla in cuptor, la foc mare, cam 20 de minute, sau pana ce furculita intra cu usurinta in ea. Se lasa la racit si se curata de coaja. Nautul din conserva se scurge de lichid, care se pastreaza. Daca folositi naut uscat, il fierbeti pana devine moale, il scurgeti si il lasati sa se raceasca.

Nautul, tahini, sfecla rosie, 1 lingura de ulei, putina zeama de lamaie si sare se pun intr-un blender si se mixeaza bine. Se adauga restul de ulei si zeama de lamaie. Daca pasta e prea groasa se pune cate putin din lichidul din conserva (sau zeama in care a fiert nautul).
Consistenta finala trebuie sa fie fina si cremoasa. Se potriveste de sare, se presara cu muguri de pin si se mananca cu lipie.


2 Comments

  1. Posted July 4, 2014 at 15:10 | Permalink

    Te lo huro! Il fac in weekend!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *