Kofta din carne de vita

Am facut reteta aceasta de kofta cu ceva timp in urma, dar din lipsa de timp n-am avut cand s-o postez. Azi m-am mobilizat, cu gandul ca in zilele acestea libere vremea o sa fie buna si voi o sa iesiti la picnic si la gratar. Si, cum sunt sigura ca v-ati plictisit de atot-mancatele ceafa de porc si mititei, e vremea sa fim cu totii mai creativi 😉 

Kofta e o reteta des intalnita in multe tari (chiar si la noi). Contine carne tocata amestecata cu diverse condimente, apoi gatita la gratar, sau prajita, sau fiarta la abur. Eu am ales un amestec de condimente ce se indreapta spre bucataria indiana (turmeric si coriandru) si care aduc o aroma deosebita alaturi de carnea de vita. Alaturi  am o salata colorata si aromata din sfecla rosie si coriandru verde. Reteta ei, in alta zi. Azi va spun doar reteta de kofta. Sa aveti pofta!

Kofta din carne de vita

Kofta din carne de vita

Timp de pregatire: 15 min

Timp de gatire: 20 min

Ingrediente pentru 4 persoane

  • 500 g pulpa de vita
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita pudra de turmeric
  • 1 lingurita coriandru pudra
  • 1/2 ardei iute tocat marunt
  • 1 ou
  • sare dupa gust
  • 8 bete de frigarui

 

Mod de pregatire

  • Toate ingredientele se pun intr-un blender (sau in masina de tocat) si se toaca marunt. 
  • Compozitia se imparte in 8 parti. Din fiecare se formeaza chiftele de forma unui carnat, prin mijlocul carora se trece cate un bat de frigaruie.
  • Kofta se pot gati pe gratarul cu carbuni, pe gratatrul de aragaz, sau se pot praji in tigaie. Se fac cate 5- 7 minute pe fiecare parte.
  • Chiftelele se servesc cu o salata de sezon.

2 Comments

  1. Posted June 10, 2014 at 20:20 | Permalink

    Tare bune chiftelutele astea orientale 🙂 Imi aduc aminte cand am mancat prima oara asa ceva, la un local arabesc, eram mai multi la masa si ne-am batut pe ele, noi credeam ca sunt mici ca ai nostri, doar ca fara carne de porc 🙂 Delicioase au fost. De atunci, am invatat sa le fac acasa.

    • brindusa
      Posted June 10, 2014 at 21:32 | Permalink

      🙂 ma bucur mult ca-ti plac aromele lor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *