Legume la cuptor cu ulei de masline si ierburi

Nimic nu poate fi mai simplu si mai rapid decat sa cureti si sa tai felii cateva legume radacinoase, apoi sa le amesteci intr-un castron incapator cu ulei de masline aromat si cu ierburi uscate. Apoi sa pui aceste legume la cuptor si sa le scoti dupa 20 de minute moi si aurii. Si sunt legumele astea putin caramelizate si cu arome mediteraneene de la ierburile folosite, si atat de bune incat nu le mai pui garnitura la nimic si le mananci asa cum sunt, direct din tava. 

Pentru reteta asta de legume la cuptor se poate folosi orice radacinoasa: morcovi, patrunjel, pastarnac, cartofi, etc. Mie imi place, pentru gust si dulceata sa strecor si niste bucati de dovleac. Iar de data asta am gasit la Lidl,  pe langa morcovii mov, topinambur, adica Jerusalem artichoke, adica ceva asemanator cu napii. Seamana la culoare putin cu cartofii, asa ca trebuie curatati de coaja inainte de a fi folositi. Dar consistenta si gustul sunt diferite, topinamburul avand o consistenta mai tare iar gustul asemanator cu inima de anghinare. Mie mi-a placut mult, asa ca daca o sa gasiti vreodata neparat sa cumparati sa-l gustati.

Nu uitati ca puteti printa reteta, sau o puteti salva pentru mai tarziu 🙂

Legume la cuptor cu ulei de masline si ierburi

 

Timp de pregatire: 10 minute

Timp de coacere: 20 minute

 

Ingrediente pentru 4 persoane

  • 4 morcovi
  • 4 cartofi
  • cateva felii de dovleac
  • 5-6 bucati de topinambur
  • 5 linguri cu ulei de masline extravirgin
  • 1 lingurita cu ierburi uscate (dupa gust: oregano, busuioc, ierburi provencale, etc)
  • sare, piper dupa gust

 

Mod de pregatire:

Toate legumele se curata de coaja si se taie in cuburi de marimi egale. Se pun intr-un castron incapator si se amesteca cu uleiul, ierburile aromate, sare si piper.
Legumele se pun pe hartie de copt intr-o tava. Se coc in cuptorul preincalzit, la 180 C pentru 20 – 30 de minute, pana ce legumele se auresc si se inmoaie.


2 Comments

  1. Posted December 18, 2013 at 22:21 | Permalink

    Foarte bune legumele la cuptor!!!

One Trackback

  1. […] pentru ca dover e un peste slab, am adaugat putin unt cu patrunjel. Alaturi am pus o garnitura de legume la cuptor. Rezultatul a fost o masa sanatoasa, gustoasa si cu putine […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *