Limba de mare (dover sole) cu lamaie si untPentru masa de azi am incercat un peste mai special numit Dover Sole sau limba de mare. Il am de la  magazinul online Sea Way. Dover este un peste plat, care seamana cu calcanul nostru, dar este mai ingust si mai lung. Are pe burta piele fina de culoare alba, iar pe fata o piele tare si cam neagra. Aceasta trebuie scoasa inainte de gatire. Dupa ce am dezghetat pestele si am vazut ca e intreg (eviscerat) m-am panicat mai intai. Stiam ca trebuie sa indepartez pielea aia tare, dar cum nu mai facusem asa ceva niciodata, ma gandeam ca e cine stie ce greutate. Nici ca puteam gandi mai gresit! Am facut o incizie la coada, apoi pur si simplu am tras pielea, care s-a desprins foarte usor lasand la vedere carnea frumoasa si alba. 

Am hotarat sa nu filetez limba de mare si s-o gatesc cat se poate de simplu, la aburi cu putin vin alb si lamaie. In final, pentru a-i da gust mai bun, si pentru ca dover e un peste slab, am adaugat putin unt cu patrunjel. Alaturi am pus o garnitura de legume la cuptor. Rezultatul a fost o masa sanatoasa, gustoasa si cu putine calorii. 

Limba de mare (dover sole) cu lamaie si unt

Nu uitati ca puteti printa reteta sau o puteti salva pentru mai tarziu 😉

Limba de mare (dover sole) cu lamaie si unt

 

Timp de pregatire: 10 minute

Timp de gatire: 20 minute

 

Ingrediente pentru 2 persoane

  • 2 bucati de Limba de mare (dover sole)
  • 50 ml vin alb
  • 1-2 lamai bio (pentru ca ne trebuie coaja)
  • 50 g unt
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • sare, piper dupa gust

 

Mod de pregatire:

Pestele caruia i s-a indepartat pielea tare si neagra, se pune intr-o tava si se sareaza si pipereaza. In tava se toarna vinul.
Pestele se pune in cuptorul incalzit la 170 C, pentru 20 de minute.
In acest timp se pregateste untul aromat. Patrunjelul se toaca mic. Se rade coaja de la o lamaie. Acestea se amesteca bine cu untul.
Cand pestele e fiert se scoate pe o farfurie speciala si se stropeste cu zeama de lamaie. Deasupra se pun din loc in loc bucati de unt aromat.
Limba de mare se poate servi cu legume coapte in cuptor.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *