Midii cu vin si usturoiNoul proiect Electrolux dedicat bloggerilor culinari, se numeste Ingredientul Secret. Adica ei propun in fiecare luna cate un ingredient, iar noi gatim ceva cu el. Luna aceasta vedetele au fost SCOICILE. Midii, vongole, St. Jacques, stridii, am avut de unde alege. Dar, tinand cont ca de mancat am mancat, dar de gatit niciodata pana acum, m-am hotarat sa incep cu ceva usor: midii cu vin si usturoi. Adica moules mariniere. Reteta este cea mai simpla cu putinta. Mai mult timp dureaza curatarea midiilor proaspete. 

Cand le cumparati, midiile trebuie sa nu miroasa decat a mare si sare. Si trebuie sa fie inchise, sau sa se inchida atunci cand sunt ciocanite usor (adica sa fie vii). Se spala bine in apa rece, se curata cochilia cu un cutitas daca are depuneri. Se indeparteaza si mustatile (daca sunt) care arata ca niste alge mici. Se mai spala o data bine cu apa rece. Se mananca doar midiile deschise. Simplu, nu?

midii cu vin si usturoi

 

Timp de pregatire: 20 minute

Timp de gatire: 10 minute

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 1,5 – 2 kg de midii, spalate
  • 50 g unt
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 1 ceapa medie, tocata
  • 200 ml vin alb sec
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • sare, piper dupa gust

 

Mod de pregatire:

Untul se topeste intr-o tigaie mare si incapatoare, cu capac. In el se pune ceapa si usturoiul, care se gatesc la foc mic 5 minute. Se adauga scoicile si vinul . Ele trebuie sa ocupe doar jumatate din tigaie, pentru ca au nevie de loc sa fie intoarse. Daca sunt mai multe, cel mai bine e sa le faceti in mai multe transe.
Se acopera tigaia si se lasa sa fiarba 3-4 minute, amestecand din cand in cand. Se sareaza, se pipereaza dupa gust.  Midiile, impreuna cu sosul format se pun pe farfurii, se presara cu patrunjel verde si se servesc cu paine prajita. 

 


4 Comments

  1. Crasmaru Mirela
    Posted November 26, 2014 at 12:17 | Permalink

    arata divin 🙂
    o singura data am mancat midii in Elvetia, insa de gatit niciodata 🙂

    • brindusa
      Posted December 1, 2014 at 19:21 | Permalink

      sunt foarte usor de facut 🙂

  2. Posted November 25, 2014 at 17:10 | Permalink

    Foarte apetisanta reteta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *