Mousse de avocado cu somon afumat Nu sunt vegana, nici macar vegetariana. Imi place sa mananc putina carne, sau bacon, sau peste, sau macar o molusca, acolo. Dar nu ma entuziasmez in fata unei farfurii cu friptura de vita, fie ea si de Argentina. Ce ma pasioneaza pe mine sunt legumele (si fructele). Ma gandeam o data ca cel mai tare cadou pentru mine ar fi ca macar o data in viata asta sa pot gusta toate legumele si fructele de pe planeta. Cel mai greu e iarna. Am eu cate unele puse la congelator, dar duc rau de tot dorul legumelor proaspete. Ca rosiile, ardeii si castravetii de plastic din import nu se pot numi legume.

De cativa ani am descoperit avocado. Si (cu toate ca-i fruct) pentru mine a devenit leguma iernii. Vara – nici sa nu-l vad. Dar iarna… suntem prieteni la catarama. Stiu ca multi o sa-mi spuna ca la noi nu se gaseste decat tare si crud, ca daca il lasi mai mult in loc sa se coaca se strica, ca … Recunosc, si mie mi s-a intamplat asa ceva, dar in 80 % din cazuri reusesc sa-l coc destul de bine ca sa-l folosesc in salate. Si daca mie mi se face pofta, iar dumnealui nu-i copt inca, fac pasta sau mousse de avocado (asa ca in reteta de azi). De obicei cumpar 3-4 avocado, pe care le las la temperatura camerei sa se coaca alaturi de un mar sau o banana. Asta pentru ca am citi ca avocado n-are nu stiu ce enzima (sau hormon sau alta chestie) care ajuta coacerea. Si in 5-7 zile e numai bun de pus in salata. 

Daca si voua va place, puteti incerca reteta de azi – mousse de avocado cu somon, sau atot cunoscutul guacamole, sau puteti gasi aici alte bunatati: tacos cu creveti, salata cu grapefruit, supa rece, etc.

Si nu uitati, puteti printa reteta daca va place 😉 Sa aveti pofta. 

Mousse de avocado cu somon afumat

Mousse de avocado cu somon afumat

TIMP DE PREGATIRE: 20 MIN
TIMP DE GATIRE: 0 MIN
TIMP TOTAL: 20 MIN
PORTII: 4

 

INGREDIENTE

  • 2 avocado, coapte
  • 100 g somon afumat
  • 50 g smantana
  • 50 g branza de vaci
  • 1 lingurita mustar
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • cateva capere
  • sare dupa gust

 

MOD DE PREPARARE

3/4 din somonul afumat se taie cubulete mici.

Smantana si branza de vaci se pun intr-un robot de bucatarie mic, cu lama metalica in forma de S si se transforma in crema. Se aduga avocado, zeama de lamaie, mustarul, cateva capere si putina sare. Totul se mixeaza bine la viteza mare.

Acest mousse de avocado se potriveste de sare/mustar/lamaie si se amesteca cu bucatelele de somon afumat. Mousse-ul se pune in farfurii micute sau in pahare mici si se orneaza cu capere si bucati de somon.


2 Comments

  1. Posted January 30, 2014 at 08:21 | Permalink

    Super-bine arata.
    Eu iubesc avocado si de multe ori fac o salata cu rucola, avocado si somon afumat, care e o combinatie fenomenala, desi sunt sigura ca si sugestia ta e delicioasa. O adaug la lista de incercat 🙂

    • brindusa
      Posted January 30, 2014 at 13:15 | Permalink

      Cu rucola? interesant. O sa incerc si eu. Multumesc pentru vizita 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *