Asta-i din ciclul: retete de mijloc de saptamana, cand n-ai timp si chef de nimic, dar copilu-ti cere mancare. Am aici pentru voi o pasta (sau dip, sau spread cum i se mai zice in vorbirea noua populara – romgleza). Sa revenim: o pasta de ardei copti cu nuca. Se poate face in orice anotimp, tinand cont ca ardei se gasesc in orice zi a anului. E simpla, rapida, nu costa mult si place oricui. Muhammara se numeste felul asta de mancare si vine din Orientul Mijlociu, ca sa dau o denumire generica a zonei. Asta pentru ca se face si se mananca in multe tari de pe acolo. Muhammara e o reteta cu aroma de gratar si putin iute (in functie de preferintele fiecaruia). 

Muhammara – Pasta de ardei copti cu nuci 

 

Timp de pregatire: 5 minute

Timp de gatire: 20 minute

 

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 3-4 ardei grasi rosii
  • o mana de nuci
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita chimion macinat
  • 3-4 linguri cu pesmet
  • 4 linguri cu ulei de masline extravirgin
  • ardei iute uscat dupa gust
  • sare dupa gust

Modde preparare:

Nucile se auresc putin intr-o tigaie sau in cuptor (atentie sa nu se arda). Ardeii se coc direct pe flacara sau pe o tabla. Cand sunt gata se curata de coaja si de seminte. Se pun intr-un blender, impreuna cu nucile si toate celelalte ingrediente (Inafara de pesmet). Se face o pasta nu foarte omogena, care se gusta pentru a vedea daca mai trebuie sare sau ardei iute. Pentru un plus de consistenta se adauga pesmet si se amesteca bine. 
Muhammara se pate manca cu paine arbeasca, sau poate fi o garnitura la kebab.


2 Comments

  1. mihaela
    Posted June 7, 2015 at 16:19 | Permalink

    Imi era dor de preparatele tale, de ideile tale simple si gustoase dar cu aroma orientala. Sigur voi face aceasta pasta fiindca e pe gustul meu.
    Multumesc pentru idee Brandusa si astept cu placere fiecare reteta a ta.

    • brindusa
      Posted June 7, 2015 at 20:17 | Permalink

      Te pup Mihaela. Si eu iti multumesc pentru cuvintele tale care ma ajuta mereu sa merg mai departe cu blogul 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *