Paella cu creveti si chorizo

Am vrut sa fac paella inca de cand m-am intors din vacanta in Spania. Dar m-am luat cu una- alta si am uitat. Se vede treaba ca ii era sortit sa o fac in vacanta de vara. In paella spaniolii pun diverse ingrediente. Se poate face cu pui, cu fructe de mare, cu carnati, cu legume. Dar, din cate am citit eu, in toate se foloseste sofran. Sofran din ala bun si aromat. Si orez cu bobul mare si rotund, ca cel de risotto.
Trimit aceasta reteta catre Simona, gazda editiei spaniole a proiectului “The Food Connection”. Mai multe retete din Spania gasiti pe blogul “Alison’s trials” 

Paella cu creveti si chorizo

Paella cu creveti si chorizo

Timp de pregatire: 10 minute

Timp de gatire: 30 minute

 

Ingrediente pentru 3 persoane

  • 200 g orez cu bobul rotund si mare
  • 400 – 500 ml supa clara (sau apa) fierbinte
  • 12 creveti, decorticati
  • 150 g chorizo, taiat felii
  • 1 ceapa, taiata marunt
  • 3 catei de usturoi, taiati marunt
  • 100 ml vin alb
  • 4 linguri ulei de masline
  • sofran
  • sare dupa gust

 

Mod de pregatire:

  •  Intr-o tigaie incalzeste 2 linguri de ulei si in el prajeste putin feliile de chorizo. Adauga crevetii si gateste-i cate 2 minute pe fiecare parte. Pune tigaia intr-un loc caldut.
  • Intr-o tigaie de paella (sau un wok) incalzeste restul de ulei si, la foc mic, caleste usor ceapa si usturoiul. Adauga orezul si caleste-l si pe el. Ai grija sa nu se innegreasca. Adauga vinul si amesteca incontinuu pana e absorbit.
  • Adauga in orez cate un polonic de supa, amestecand incontinuu pana ce este absorbit. continua pana ce orezul e fiert al dente (e moale la suprafata, dar putin tare in interior).
  • Adauga sofranul si sarea si amesteca pana ce sunt omogenizate bine. Adauga crevetii si chorizo, impreuna cu uleiul din prima tigaie. 
  • Ia wokul de pe foc si mananca paella calda

One Comment

  1. Posted July 9, 2013 at 14:04 | Permalink

    Mmmm,ce-mi place!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *