Pasca fara cocaPasca este unul dintre deserturile ce se fac de Pasti. In mod traditional pasca se face din aluat de cozonac, care se umple cu un amestec dulce din branza. De data asta eu am facut o pasca fara coca. Este reteta mamei si nu pot afirma ca este vreo reteta traditionala. Dar este o reteta extrem de simpla si extrem de gustoasa. 

Ingrediente pentru o tava rotunda cu diametrul de 26 cm 

  • 1 kg branza de vaci grasa
  • 500 g mascarpone (sau smantana foarte grasa)
  • 500 g zahar pudra
  • 8 oua, separate
  • 4 linguri gris
  • 100 g stafide
  • arome: vanilie, coaja lamaie

 

Mod de preparare:

Cuptorul se incalzeste la 180C
Albusurile se bat spuma spuma tare. Se mixeaza impreuna toate celelalte ingrediente (inafara de stafide). Stafidele se amesteca cu o lingura in compozitie.

Cu o paleta se incorporeaza usor albusurile, in asa fel incat sa nu se lase compozitia. Se coace la cuptor 35 minute (sau pana ce se intareste compozitia).

Pasca fara coca se lasa la racit in tava, apoi se scoate pe o farfurie. Se pudreaza cu zahar.

 
 
 
 
 
 

15 Comments

  1. Posted April 17, 2012 at 07:17 | Permalink

    Brandusa, am postat pe blog pasca facuta dupa reteta ta ,te astept in vizita, super buna, multumesc pentru reteta!!!

  2. Posted April 13, 2012 at 20:39 | Permalink

    MINUNATA! Paste Fericit Brandusa!

  3. Posted April 13, 2012 at 14:40 | Permalink

    Sarbatori pascale luminate si binecuvantate sa ai, draga Brindusa! Hugs&kiss

  4. Anonymous
    Posted April 13, 2012 at 12:02 | Permalink

    Felicitari, cu aceasta reteta, ai adus bucurie in multe familii.

  5. Posted April 13, 2012 at 06:35 | Permalink

    Mersi pentru reteta am facut-o aseara cu mai putin zahar si a iesit buna, buna rau:)))noroc ca era noapte altfel o mancam pe toata,am sa dau link spre tine cand o postez!
    Paste fericit!!!

  6. Posted April 12, 2012 at 06:59 | Permalink

    Mmmmm delicioasa!!!

  7. Posted April 12, 2012 at 06:01 | Permalink

    Salvat si eu! :))
    Te pup!

  8. Anonymous
    Posted April 22, 2011 at 11:40 | Permalink

    multumesc mult:) iti doresc un Paste fericit plin de bucurii si caldura in suflet!!!

  9. Posted April 21, 2011 at 17:40 | Permalink

    Anonim, tava cu diametru de 26 cm. Succes. 🙂

  10. Anonymous
    Posted April 21, 2011 at 17:19 | Permalink

    maine vreau sa fac pasca in sfarsit:) te rog mult sa imi spui ce diametru are tava ta.multumesc anticipat.o seara placuta,paste fericit!!!

  11. Posted April 9, 2010 at 12:55 | Permalink

    GDC, chiar asa am zis si eu

  12. Posted April 8, 2010 at 09:05 | Permalink

    Mmmmmnnnniiiiaaaamyyyyiiii

    Salvat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *