pasta de corcoduse pentru iarna.jpgPasta de corcoduse verzi e una dintre preferatele mele atunci cand vine vorba de acrit ciorba. Vara, pana sa se coaca, folosesc corcoduse direct din pom. Problema apare iarna, atunci cand mi-e pofta ingrozitoare si nu le am la indemana. Anul trecut m-am gandit sa fac un experiment: pasta de corcoduse verzi pentru iarna. Nu am scris nimic despre ea pana acum, pentru ca am vrut sa fiu sigura ca este o conserva buna. Dar iata ca a trecut un an si am folosit-o in multe ciorbite in toamna, iarna si primavara. Continutul ultimului borcan a acrit pe la sfarsitul lui aprilie o ciorba din loboda cu mult leustean. Si conserva a fost inca, dupa un an, foarte buna. Prin urmare va recomand aceasta reteta de pasta de corcoduse verzi pentru iarna.

 Pasta de corcoduse verzi pentru iarna

 

Timp de pregatire: 1 ora

Timp de fierbere: 20 minute

Ingrediente pentru 5-6 borcane de 400 ml

  • 2- 3 kg de corcoduse verzi, cu samburele format (culese pe la inceputul lunii iunie)
  • apa
  • borcane curate cu capace noi 

 

Mod de pregatire:

Corcodusele se spala bine si se curata de codite, apoi se pun intr-o oala si se acopera cu apa (nu e nevoie de mai multa apa), se fierb putin, pana ce se inmoaie. In final, corcodusele impreuna cu zeama rezultata se pun intr-o sita cu gauri mari. 

pasta de corcoduse pentru iarna conserva.jpg

Totul se amesteca bine cu o lingura, pana cand in strecuratoare raman numai samburii si cojile.

pasta de corcoduse verzi pentru iarna.jpg

Pasta de corcoduse obtinuta se fierbe inca 5 minute, apoi se pune fierbinte in borcane. Acestea se inchid bine cu capace noi, apoi se pun in paturi si se lasa sa se raceasca incet incet. Borcanele le puteti pastra in camara sau intr-un loc mai intunecat si racoaros. 
Din experienta mea, pasta de corcoduse se poate pastra in conditii optime un an de zile si cu ea puteti acri orice ciorba care sa va aduca aminte de vara 🙂 


One Trackback

  1. By Ciorba de primavara -Cooking With My Soul on June 18, 2017 at 22:10

    […] 300 ml pasta de corcoduse verzi […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *