Pastrav la gratar cu sos de vin

 Stiu ca-i inca iarna. Dar soarele ma face sa vreau la un gratar. E cam frig! (imi striga singura celula din creier care a mai ramas nepofticioasa). In cele din urma celula aia a fost destul de convingatoare, asa ca nu mi-am carat familia prin cine stie ce coclauri pentru un gratar. Am folosit tigaia de la mama 😛 Nu stiu de pe unde o are (ca mama cumpara tot ce vede prin reclame in materie de tigai si cutite, cu toate ca i-am spus ca sunt tzeapa), dar de data asta a nimerit-o. Tigaia – gratar e foarte buna. Si am facut un pastrav la gratar tare gustos si frumos.

De fapt sosul a fost toata smecheria, ca fara el nu prea avea gust. Stiti voi cum e pestele de crescatorie: cam fad. Asa ca are nevoie de putin avant ca sa fie numai bun de mancat. Sosul nu-i cine stie ce greutate, dar se potriveste de minune la peste si fructe de mare. Are in el vin alb, usturoi si patrunjel. Simplu, dar de mare efect. Sa-l incercati si voi.

 Nu uitati ca puteti printa reteta 😉 Sa aveti pofta!

Aceasta reteta se gaseste si pe siteul iCook.to

Pastrav la gratar cu sos de vin

Pastrav la gratar cu sos de vin

Timp pregatire: 10 minutes

Timp gatire: 20 minutes

Timp total: 30 minutes

Portii: 4

Ingrediente

  • 4 pastravi eviscerati si spalati
  • 6 catei de usturoi
  • 4 - 5 cartofi
  • 300 ml vin alb
  • 50 g unt
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lingura de ulei de masline extravirgin
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • sare dupa gust

Cum se face

  • Cartofii se taie cuburi si se fierb in apa cu sare.
  • Pastravul se usuca bine (si in interior) cu prosoape de hartie. Se pune pe gratarul incins, unde este lasat cam 7 minute sa se coaca bine. Se intoarce cu grija ca sa nu se sfarme. Se lasa cam 5 minute.
  • Uleiul se incalzeste intr-o tigaita si in el se caleste usturoiul 1-2 minute, la foc mic. Se adauga vinul si putina sare. Se lasa sa fiarba la foc mic pana ce sosul scade la jumatate. Sosul se ia de pe foc si se adauga zeama de lamaie si untul. Se potriveste de sare si lamaie.
  • Acest pastrav la gratar se serveste cald, cu sosul de vin turnat deasupra. Alaturi se pot pune cuburile de cartofi presarate cu patrunjel verde.
http://www.retetedesuflet.ro/pastrav-la-gratar-cu-sos-de-vin/


8 Comments

  1. Posted February 28, 2014 at 20:29 | Permalink

    arata prea bine sa nu fie mancat si savurat cu lamaie peste si un pahar de vin pe langa, sa inceapa festinul 😀

  2. Posted February 21, 2014 at 09:47 | Permalink

    Ai perfecta dreptate e o cina sanatoasa si f gustoasa, te imbratisez draga mea !

    • brindusa
      Posted February 21, 2014 at 11:06 | Permalink

      Sylvia, bun venit pe blog 🙂 Te pup si eu.

  3. mihaela sava
    Posted February 20, 2014 at 23:25 | Permalink

    Se pare ca de data asta mama ta a nimerit-o. Fain pestele, dar tigaia rules! 🙂

    • brindusa
      Posted February 20, 2014 at 23:42 | Permalink

      Mama are intotdeauna dreptate 😉

  4. Posted February 20, 2014 at 18:53 | Permalink

    Iar m-ai facut sa rad! … comentariul despre mama si cumparaturile pe care le face :))))

    • brindusa
      Posted February 20, 2014 at 19:33 | Permalink

      Pai asta-i adevarul 😉 Alfel cum si-ar mai vinde aia produsele?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *