Placinta cu foi yufka

 Am auzit prima oara despre placinta cu foi yufka la prietena mea virtuala, Elena. Tot ea a si facut si o lista cu magazinele din Bucuresti unde se gasesc aceste foi, asa afland si eu ca unul e chiar langa mine. Foile acestea de placinta sunt putin mai groase decat cele cu care suntem obisnuiti noi si au o textura aparte. De aceea prin coacere nu devin crocante si nu se sfarama. Foile yufka sunt atat dreptunghiulare (din ele se face placinta borek) cat si triunghiulare (din care se fac placinte sub forma de tigarete). Mai exista foi yufka mai subtiri, pentru sarailii si baclavale. 

Cum la magazinul arabesc nu aveau decat foi triunghiulare, am inceput sa caut retete pentru asa ceva. Si am descoperit ca (traditional) ele se umplu, apoi se ruleaza si se prajesc. Ceea ce nu mi-a prea convenit, pentru ca la noi, din motiv de ficat si bila, nu se mananca prajeli. M-am hotarat sa pastrez forma, dar sa fac placinta cu foi yufka la cuptor. Ca sa nu se usuce, pe deasupra am uns-o cu ou batut. Daca sunteti mancatori de placinte, aceasta reteta o sa va placa in mod deosebit. 

Gasiti placinta si pe siteul iCook.to.

Si nu uitati, puteti printa reteta, ca sa o folositi mai tarziu 😉 Sa aveti pofta.

Placinta cu foi yufka

Timp pregatire: 20 minutes

Timp gatire: 20 minutes

Timp total: 40 minutes

Portii: 8

Ingrediente

  • 1 pachet foi Yufka triunghiulare
  • 300 g branza de vaci
  • 200 g branza telemea rasa
  • 100 g smantana
  • 3 oua
  • 1 legatura patrunjel
  • seminte de susan
  • 25 ml ulei de masline extravirgin

Cum se face

  • Branza, doua oua, uleiul, patrunjelul si smantana se pun intr-un robot de bucatarie si se fac o crema.
  • Al treilea ou se bate usor.
  • Pe fiecare foaie, la baza, se pune cate o lingura din crema de branza. Varful se unge cu putin ou (ca sa sigileze placinta). Foile se ruleaza ca o tigara.
  • Aceste tigarete se pun in tava, una langa alta. Se ung cu restul de ou si se presara cu susan.
  • Placinta cu foi yufka se coace 20 de minute in cuptorul preincalzit, la 180 C.
http://www.retetedesuflet.ro/placinta-cu-foi-yufka/


7 Comments

  1. dana
    Posted August 29, 2014 at 22:07 | Permalink

    Sunt interesata de foile YUFKA. Unge gasesc lista magazinelor? Multumesc

    • brindusa
      Posted August 30, 2014 at 16:45 | Permalink

      Buna, Dana. Eu am cumparat foi yufka dintr-un magazin arabesc. Din pacate nu am o lista a magazinelor in care le poti gasi.

  2. Posted March 2, 2014 at 19:41 | Permalink

    Ce ma bucur ca-ti plac! Eu le umezesc cu un amestec de apa(sau lapte) si putin ulei, sa fie mai flexibile la rulat si mai ales sa nu devina prea crocante la copt. Iar deasupra oul sau galbenusul doar il combin cu putin iaurt. Dar este o chestiune de gust. Ce frumusele sunt rulourile, mi se face pofta de ele! O sa le coc si eu ca si mie nu prea imi place prajeala aceasta in baie de ulei.

    • brindusa
      Posted March 2, 2014 at 19:56 | Permalink

      Au fost flexibile, de aia n-am pus nimic ud. Dar pastrez ideea in seratras 😉

  3. Meryem Sunar
    Posted March 2, 2014 at 19:39 | Permalink

    Foarte faine. Daca ımi permiti o sa-ti spun cum se fac pt cuptor ca sa nu iasa uscate şi sa fie şi mai gustoase. Se face un sos din 1/2 pahar lapte, 1/2 sau 1/3 pahar ulei sau unt topit şi un ou. Se bat bine. Se unge foaia cu sos, se pune umplutura , sa ınchid colturile şi se ruleaza. Se ung cu 1 galbenuş batut cu 2 linguri de iaurt. Garantez pentru gust. Fa-le şi mai vorbim dupa aceea. 🙂

    • brindusa
      Posted March 2, 2014 at 19:54 | Permalink

      Asa fac data viitoare. Nici acum n-au fost uscate. Doar capetele putin.

      • Meryem Sunar
        Posted March 2, 2014 at 22:29 | Permalink

        Sınt retete ın care placintele ies crocante, aşa cum sınt şi retete ın care placinta iese moale. Depinde de gustul fiecaruia. Daca ungi doar cu apa şi ulei iese crocant-sfarımicioasa. Cınd zic crocant nu te gındi la ceva uscat şi tare. E ca un fel de foietaj. O sa-ti arat o placinta care parea facuta cu foietaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *