Prepelite la gratar

 Cu toate ca am tot auzit in ultima vreme depre cat de buna e carnea de prepelita, recunosc ca pana acum n-am mancat din ea. Motivul? N-am gasit-o la magazinele din zona de unde fac eu cumparaturile. Se pare insa ca lucrurile au inceput sa se schimbe in bine: am gasit prepelite la Cora! Cei care o produc si o distribuie se numesc Ferma Buna, si sunt singura ferma de prepelite din Romania care indeplineste normele europene de igiena HACCP. Ce mi-a placut foarte mult la ei e ca prepelitele (curatate) sunt ambalate in vid, in asa fel incat isi pastreaza prospetimea. Pe langa carne de prepelita, mai gasiti la cei de la Ferma buna  si oua proaspete sau marinate. Pe stea din urma le-am pus intr-o salata simpla careia i-au imbunatatit gustul substantial. Din carnea de prepelita se pot face multe, dar eu am ales cel mai rapid mod de pregatire: prepelite la gratar. Reteta e simpla, potrivita zilelor de vara cand n-ai chef sa faci caldura in casa si noua ni s-a parut foarte gustoasa. Daca totusi nu vreti sa iesit afara din casa, puteti (dupa aceeasi reteta) sa faceti prepelite la gratar pe aragaz, folosind tigaia cu striatii speciale. 

Daca vreti sa aflati mai multe despre Ferma Buna, puteti intra pe site-ul lor aici

Prepelite la gratar, cu sos de legume coapte

 

Timp de pregatire: 20 minute

Timp de gatire: 30 minute

 

Ingrediente pentru 2 persoane:

  • 4 prepelite, curatate
  • 2-3 ardei grasi
  • 4 rosii
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet de mere
  • sare, piper dupa gust

 

Mod de pregatire:

Prepelitelor li se taie spatele in doua (cu o foarfeca mare) si se intind pe un tocator cu pielea in sus. Se presara cu putin ulei, sare si piper. Se lasa asa, la temperatura camerei, pana e gata gratarul (15 minute). Rosiile se taie in doua. 

Se pun pe gratar atat prepelitele, cat si legumele. Ardeii se intorc ca sa se coaca pe toate partile. Se curata de coaja si se taie fasii. Rosiile se pun cu taietura in jos si se lasa pana ce s-au caramelizat. Li se scoate pielita si se taie bucati.

Prepelitele se lasa cate 10 – 15 minute pe fiecare parte. Ca sa fiti siguri ca sunt facute, intepati pieptul cu furculita. Daca sucul care iese e clar (nu mai este sangeriu), atunci sunt gata. Prepelitele se pun cate doua (minim) la portie. 

Peste legumele coapte se pune usturoiul tocat marunt, ulei, otet si sare dupa gust.  Salata de legume se fooseste ca garnitura la carne.

Prepelite la gratar

 Prepelite la gratar

 Prepelite la gratar


2 Comments

  1. Posted August 13, 2014 at 16:48 | Permalink

    Anul acesta n-am mai ajuns in vacanta In Romania, unde se fac cele mai bune gratare (si pentru ca n-am curte deocamdata), dar imi tot promit ca lasa, o sa ma mut eu la casa, cu gradina mare si neaparat cu gratar. Recunosc ca nu m-am gandit sa incerc prepelita pe gratar pana acum, noi prefera coqueletul. Habar n-am cum ii zice in romana. O gaina mai mica 😀

    • brindusa
      Posted August 17, 2014 at 11:20 | Permalink

      Si eu am fost putin sceptica: m-am gandit ca fiind asa mici vor fi uscate in final, dar se pare ca le-am tinut la foc atat cat trebuie si au avut carnea suculenta.

One Trackback

  1. […] La grătar, cu legume coapte de la Brîndușa. Prepelițe la cuptor (cu bacon) de la Sisters’ Kitchen La cuptor, cu salată de rodie, de la Mihai. Umplute, la cuptor de la Laura Adamache. La cuptor, cu unt aromat de la Cuina Bănățană. Prepelițe în vin și coniac de la Nicolai. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *