Pui condimentat

Chiar daca par multe, condimentele din mancarea asta sunt indispensabile. Nu-ti fie teama sa incerci reteta. Este foarte usor de facut. Secretul e sa pregatesti toate ingredientele inaine de a incepe gatitul si sa le pui langa aragaz, in ordinea in care le vei folosi. Acest pui condimentat este foarte aromat si nu este iute.

 

Ingrediente pentru 3 persoane

  • 1 piept de pui, taiat mic
  • 8 catei de usturoi, taiati mic
  • 4 pastai cardamom negru, zdrobit
  • 1 bucata scortisoara
  • 1/2 lingurita nucsoara, rasa
  • 1/2 lingurita chimen
  • 1 lingura oregano uscat
  • 1 lingurita Garam Masala
  • 1 lingurita curcuma
  • 1 lingurita pudra sumac
  • 2 frunze de dafin
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 250 ml bere
  • 1/3 pachet unt, taiat mic
  • 1/2 lamaie, zeama
  • sare, dupa gust
  • patrunjel pentru ornat
 Mod de pregatire:
 

Dintre toate condimentele din lista, numai sumacul il am din alta tara, restul se gasesc la noi. Sumacul (sau otetar mirositor) are un gust acrisor, asa ca il poti inlocui cu zeama de lamaie.

Intr-o tigaie prajeste uscat scortisoara, chimenul, cardamomul cam 1 minut. Adauga untul si topeste-l. Adauga carnea si soteza 5 minute, la foc mediu.

 
Adauga garam masala, oregano, nucsoara, cimbru, usturoi, curcuma, sare, foi dafin, bere. Lasa la foc mediu 10 minute, acoperit. 
 
Cand puiul e facut adauga lamaia si sumacul. Mai lasa 2 minute pe foc, sa se formeze sosul. 
 
 
Se orneaza cu patrunjel si se serveste cu orez simplu.
 
Pui condimentat
Reteta este adaptata dupa condimenteweb.ro

2 Comments

  1. Posted May 24, 2010 at 13:16 | Permalink

    Food Lover, I dont know what is thymic, but there is a big difference in taste between oregano and thyme. In my picture starting garlic and going clockwise, I have: black cardamom, cinnamon, nutmeg, cumin, oregano, garam masala, turmeric and sumac. I didn;t have space for the other spices.

  2. Posted May 24, 2010 at 13:08 | Permalink

    I thought thyme and dried oregano are the same!
    which one is thyme and which is dried oregano?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *