Pulpa de curcan cu morcovi tineri

 Pentru azi va propun o reteta pe cat de rapida, pe atat de gustoasa. E un fel de friptura din pulpa de curcan, pe care am facut-o in cratita, nu la cuptor. Carnea e fiarta in vin alb si aromata cu cel mai bun amestec de condimente mediteraneene: Herbes de Provence. Acest mix numit Ierburi Provensale poate contine mai multe combinatii, dar mai mult ca sigur va avea cimbru, oregano, rozmarin, maghiran, lavanda. Se poate folosi atat pentru carne, cat si pentru legume. 

Friptura din pulpa de curcan se poate servi cu orice legume, dar eu am avut cateva conserve cu morcovi tineri, asa ca le-am folosit. Se pot pune si morcovi proaspeti, mici si tineri. 

Puteti gasi aceasta reteta si pe siteul iCook.to

Sa aveti pofta 😉

Pulpa de curcan cu morcovi tineri

Timp pregatire: 15 minutes

Timp gatire: 30 minutes

Timp total: 45 minutes

Portii: 4

Ingrediente

  • 600 g pulpa de curcan fara os
  • 200 ml vin alb
  • 4 linguri cu ulei
  • 1/2 lingurita herbes de provence
  • 600 g morcovi tineri mici (se pot folosi conserve)
  • sare, piper dupa gust

Cum se face

  • Uleiul se incalzeste intr-o cratita, apoi se pune pulpa de curcan si se aureste pe ambele parti. Se sareaza, se pipereaza, se adauga ierburile uscate, 100 ml apa si vinul. Se acopera cratita. Carnea se lasa la fiert cam 30 de minute (sau pana cand e moale).
  • Daca se folosesc morcovi proaspeti, acestia se pun in cratita cam la jumatatea timpului de fiert. Daca se folosesc morcovi din conserva, acestia se pun la sfarsit.
  • Cand carnea si legumele sunt fierte, se mai lasa 5 minute la foc fara capac, pentru a se forma un sos mai gros.
http://www.retetedesuflet.ro/pulpa-de-curcan-cu-morcovi-tineri/


5 Comments

  1. Posted March 10, 2014 at 10:36 | Permalink

    *lavanda
    *sacait
    am mancat litere

  2. Posted March 10, 2014 at 10:35 | Permalink

    pulpa de curcan e rasfat.
    ierburi de Provence am preparat dupa reteta lui Radu dar fara avanda pt ca nu m-am lamurit daca aia de la tiganci este comestibila. nu l-am mai sacat cu intrebari pt ca deja intrebase cineva

    • brindusa
      Posted March 10, 2014 at 13:14 | Permalink

      eu am cumparat lavanda alimentara de pe un magazin online. Nu stiu daca aia de la tiganci e comestibila.

  3. Posted March 10, 2014 at 09:26 | Permalink

    Ce bine arata!
    Cred ca tocmai mi-ai furnizat inspiratia pentru masa de vineri seara, cand astept si niste musafiri! Multumesc 🙂

    • brindusa
      Posted March 10, 2014 at 13:13 | Permalink

      Cu mare placere. Sper sa va placa 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *