Reteta de linte cu dovleac copt si mustar

 Nu cred ca ati gustat pana acum aceasta combinatie. Nici eu. Dar am incercat-o si mi-a placut. Reteta de linte cu dovleac copt are nevoie de condimentare ca sa fie reusita. De aceea am ales sa fac un dressing cu mustar si otet balsamic. Acestea doua contrasteaza foarte bine cu gustul dulceag al dovleacului. Ca sa fie si mai gustoasa, incercati ca atunci cand coaceti dovleacul, sa-l auriti putin. 

Si nu uitati ca, in final, sa aruncati peste salata si o mana de frunze verzi de patrunjel. El va da prospetimea pe care o cautam la o salata. 

Aceasta reteta poate fi gasita si pe site-ul iCook
Reteta de linte cu dovleac copt si mustar

Linte cu dovleac copt si mustar

Timp de pregatire: 10 minute

Timp de gatire: 30 minute

 

Ingrediente

  • 1 cutie de linte
  • 500 g dovleac
  • 2 linguri mustar iute
  • 1 lingura otet balsamic
  • 3-4 linguri ulei de masline extravirgin
  • sare, piper dupa gust
  • frunze de patrunjel

 

Mod de pregatire:

Lintea se scurge intr-o sita. Eu am folosit linte din conserva, pentru a face salata mai rapid. Dar se poate folosi si linte fiarta acasa si lasata la racit.
Dovleacul se taie cuburi, se amesteca cu o lingura de ulei, se sareaza si se pipereaza, apoi se coace in cuptorul incalzit, 15 minute la 180 C. Dupa acest timp dovleacul trebuie sa se fi inmuiat.
Otetul balsamic se amesteca cu uleiul si cu mustarul pana se omogenizeaza. Se potrivesc de sare si piper. Lintea scursa bine se amesteca cu acest sos. Se pune pe o farfurie. Deasupra se pun cuburile de dovleac, Se presara cu patrunjel


2 Comments

  1. Posted December 12, 2013 at 08:27 | Permalink

    Ce faina e reteta asta! Nu am mancat pana acum lintea in combinatie cu dovleac dar cred ca merg bine. Si cum imi place sa experimentez am sa incerc si eu. O zi frumoasa!

    • brindusa
      Posted December 12, 2013 at 18:27 | Permalink

      Si pentru mine e prima oara ca incerc combinatia asta. Dar e buna 🙂 Hugs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *