Am azi pentru voi cea mai reteta simpla de sushi care poate exista 😉 Mie mi se pare ca facutul de sushi e la fel de complicat ca si limba japoneza. Si, cum imi place tare mult mancarea asta, de cate ori am ocazia sa fiu intr-un restaurant cu sushi, imi comand si asa ceva. Recunosc ca nu intotdeauna am avut experiente placute, pentru ca se pare ca sunt putini (mai ales in Romania) cei care stiu cum sa faca un sushi bun. Dar eu perseverez 🙂 De aceea, atunci cand am fost sunata de Mihaela si invitata sa testez un platou cu sushi de la My Sushi, am acceptat (cu inima putin stransa, recunosc). Dar sa stiti ca temerile mele au fost nefondate: sushiul mancat a fost proaspat si deosebit de gustos. Orezul folosit a fost fiert foarte bine, in asa fel incat bucatile isi pastrau forma chiar si daca am muscat din ele. Platoul se numeste Party 4 2 si este pentru 2 persoane. In teorie, pentru ca in practica ne-am saturat toti trei din el. Pe langa cele 26 de bucati de sushi, nigiri si maki, am primit ghimbir murat, wasabi si sos de soia. Si uite asa am descoperit eu cea mai simpla reteta de sushi: sun (oricand intre 10 si 23) si comand de la My Sushi 😉

Ma gandesc, totusi, sa nu va las azi fara macar o reteta rapida acolo, nu de alta, dar data viitoare nu ma mai vizitati 😛

Pandispan cu vinete

Pandispan cu visine

 

Timp de pregatire: 20 min

Timp de gatire: 20 min

Ingrediente pentru tava de 40 cm x 40 cm

 Mod de pregatire:

  • Tava se unge cu unt. cuptorul se incalzeste la 180 C (tare)
  • Galbenusurile se amesteca putin cu uleiul
  • Albusurile se mixeaza spuma. Se adauga zaharul putin cate putin, continuand mixarea pana ce rezulta o spuma tare. In aceasta spuma se adauga amestecul de galbenusuri. cu o spatula, amestecand de sus in jos ca sa nu se lase, se adauga galbenusurile in albusuri. Apoi se amesteca in acelasi mod faina, in doua transe.
  • Se toarna coca in tava si si se niveleaza cu un cutit. Deasupra se pun visine fara samburi. 
  • Se coace pandispanul 15- 20 de minute la 180 C (sau pana ce trece testul scobitorii). Se scoate din cuptor si se presara cu zahar vanilat pudra. Se  taie pandispanul cand s-a racit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *