Salata cretana dakosReteta de azi se numeste salata cretana dakos. Adica vine din Creta si se face cu resturile de paine uscata ramase de la un copt la altul. In esenta ei salata e simpla si imbina cele mai bune gusturi mediteraneene (masline, capere, ulei de masline, oregano) cu cele mai comune de rosie si ceapa. Peste toate se sfarama si niste branza, feta la origini, gorgonzola la mine. Nimic sofisticat, si totusi atat de bun!

salata cretana dakos

 

Timp de pregatire: 20 minute

Timp de gatier : 0 minute

 

Ingrediente pentru 4 opersoane

  • 6 rosii medii
  • 1 ceapa rosie medie
  • 50 g masline fara samburi
  • 30 g capere conservate in sare
  • 100 g branza sarata (feta, gorgonzola, telemea)
  • 3 linguri cu ulei de masline extravirgin
  • oregano verde
  • felii de paine de casa cu maia naturala putin mai veche (sau paine de ovaz)
  • sare, piper dupa gust

 

Mod de pregatire

Caperele se spala bine cu apa rece, apoi se scurg bine.
Rosiile se taie cubulete si (cu tot cu sucul) se pun intr-un castron. 
Maslinele se taie in jumatati.
Ceapa rosie se taie rondele. 
Branza se rupe in bucati mici.
Peste rosii, in castron, se pun caperele, maslinele, ceapa rosie, uleiul, putin piper si frunze verzi de oregano. 
Salata cretana dakos se potriveste de sare, apoi feliile de paine se pun inauntru, ca sa absoarba din sosurile delicioase.Salata cretana dakos


4 Comments

  1. Diana
    Posted August 27, 2015 at 09:53 | Permalink

    Grecii astia … 🙂

  2. Posted August 26, 2015 at 21:01 | Permalink

    Ce simplă. Ce bună tre să fie. Și totuși – ce mod tradițional de a o servi. Pfu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *