Salata orientala de cartofi

   Salata orientala e un fel de mancare in sine. Adica se poate pune atat pe lista de antreuri, cat si pe cea de fel principal vegetarian. Spre deosebire de alte salate, cea orientala este satioasa si tine bine de foame. Contine putine ingrediente (patru) si se face destul de repede, asa ca pare a fi in topul preferintelor indiferent de anotimp.
   Am vazut variante de salata orientala cu maioneza, dar eu gatesc varianta mai usoara, “de vara”. Adica nu racesc de tot cartofii, ci incerc sa-i curat de coaja cat sunt inca fierbinti si ii amestec asa cu ouale si celelalte ingrediente. In felul acesta se formeaza un sos gustos, care unge cartofii si ceapa pe toate partile 🙂 

Salata orientala de cartofi

 

Timp de gatire: 30 minute

Timp de pregatire: 10 minute

Timp de racire: 20 minute

Ingrediente pentru 4 persoane:
Salata orientala de cartofi

  • 1 kg de cartofi in coaja, spalati
  • 3 – 4 cepe rosii
  • 4 – 5 oua
  • 150 g masline fara samburi
  • 1 lingurita cu sare
  • 4 linguri cu otet de mere
  • 3 linguri cu ulei de masline extravirgin

 

Mode de pregatire

   Ouale se spala , se pun in apa rece si se fierb. Ca sa fie tari, din momentul in care apa incepe sa fiarba se mai lasa 5 minute. Se racesc in apa rece, apoi se taie in sferturi.
    Cartofii se fierb in coaja in apa putin sarata, se scurg de apa si se lasa putin la racit. Cand se pot atinge cu mana, cartofii se curata de coaja, apoi se taie cubulete sau rondele.
   Ceapa se curata si se taie rondele subtiri.
   Uleiul, otetul si sarea se amesteca bine pana se omogenizeaza si formeaza un sos. 
   Intr-un castron se pun cartofii calduti, ceapa, ouale, maslinele si sosul. Se amesteca bine. Se gusta. Se mai adauga sare sau otet, dupa gust.
   Salata orientala de cartofi se lasa la racit in frigider inainte de a fi mancata. 
Salata orientala de cartofi

Alte retete de salata orientala gasiti si 

la Miha – cu gogosari murati (o minunatie!) 
la Oana – reteta cu traditie (a mamei)
la Iuliana – cu ceapa verde (fresh)
 


One Comment

  1. Posted February 13, 2017 at 13:51 | Permalink

    Chiar zilele trecute am mancat la bunica mea salata orientala si de atunci nu reusesc sa scap de pofta. Astazi am zis ca este momentul sa pregatesc si eu una.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *