Somn la gratar cu salsa de rosii

 Suntem in Postul Craciunului, dar sambata si duminica intre 21 noiembrie si 20 decembrie este dezlegare la peste. Sper ca reteta mea de somn la gratar sa va placa si sa vi se para apetisanta, ca sa o pregatiti. La prima vedere nu pare mare lucru, dar sosul de rosii pe care il vedeti e deosebit de bun. Este aromat, putin picant si se potriveste de minune cu pestele. 

Si mai puteti gasi o reteta gustoasa, de data asta de supa daca intrati aici: Supa mexicana cu porumb

Somn la gratar cu salsa de rosii

 

Timp de pregatire:20 minute

Timp de gatire: 15 minute

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 4 bucati de peste (somn) 
  • 6 rosii
  • 4 linguri cu capere (la sare)
  • 150 g masline Kalamata fara samburi
  • 4 catei de usturoi
  • 3 linguri cu mustar
  • 1 lamaie, sucul
  • frunze de busuioc verde
  • piper negru, proaspat rasnit

 

Mod de pregatire:

Pestele se curata, se spala si se usuca bine cu prosoapede hartie. Se taie in bucati si se pregateste la gratar cate 3-5 minute pe fiecare parte, pentru fiecare 2 cm grosime. 
In acest timp rosiile se taie in jumatati si se curata de seminte. Se taie cuburi mici. La fel se toaca si usturoiul, maslinele si caperele. Se amesteca intr-un castron, impreuna cu mustarul si sucul de lamaie dupa gust. Se adauga frunze de busuioc rupte in bucati mici. Se asezoneaza cu piper negru. 
Feliile de somn la gratar se servesc cu salsa de rosii. 

 


2 Comments

  1. Crasmaru Mirela
    Posted November 26, 2014 at 12:08 | Permalink

    cat de bine arata si cred ca e foarte gustos <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *