Supa chinezeasca cu ridiche alba

Luna acesta in cadrul proiectului “The Food Connection” , bloggerii gatesc retete din bucataria chinezeasca. Pentru ca in ultima vreme am asa de putin timp, ca abia mai ajung pe aici, am hotarat ca in loc sa caut prin carti de bucate, sa ma duc direct la sursa si sa sa vad ce idei imi da colega mea Mei. Si uite asa am adus eu o supa cu ridiche alba, morcovi si carne de vita. Are extrem de putine ingrediente si la inceput am fost reticenta, dar gustul este deosebit de bun. Se face simplu, iar in loc de coaste de vita se pot folosi si din cele de porc. In ambele cazuri trebuie fierte destul de mult, cam 4 ore. 
Pentru alte retete chinezesti, vizitati blogul “Skip to my lou”

 Supa chinezeasca cu ridiche alba

Supa chinezeasca cu ridiche alba

 

Timp de pregatire: 15 minute

Timp de gatire: 4 ore

 

Ingrediente pentru 6 persoane:

  • 500 g carne de vita cu os (coaste, cap de piept, etc)
  • 4 morcovi medii
  • 1 ridiche alba medie
  • cateva linguri cu sos de soia
  • 1 lingurita cu sare

 

Mod de pregatire:

Carnea de vita se pune la fiert in apa rece cat sa o acopere. Se dau cateva clocote, apoi apa se arunca. Se curata bine si oala, apoi peste carne se pun 3 litri de apa fiarta (neaparat fiarta, nu rece) si se pune din nou la fiert. Se adauga sarea, se acopera si se lasa la fiert la foc mic 3 ore. 
Morcovii si ridichea alba se curata de coaja si se taie felii sau cuburi mai mari. Se adauga in supa si se fierb bine.
Supa se mananca fierbinte, cu sos de soia.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *