Supa crema de broccoli cu parmezan

Oare a cata reteta cu broccoli sa fie asta? Cred ca a cincea. Sau pe acolo. Se vede ca-mi place, nu? Mai ales cand anul acesta am avut broccoli in gradina, cum sa ratez asa bunataturi? Ce am folosit aici e ultima transa, asa ca trebuia sa fac ceva deosebit. Am ales o supa crema (cu toate ca mai am si altele pe blog), si asa am impacat si capra si varza. Adica mi-am satisfacut poftele si am reusit sa particip la editia acestei luni a proiectului “Dulce Romanie”. Kadia @ “In jurul Kadiei” ne-a propus sa gatim fie supe creme, fie cu scortisoara. Si m-am conformat. 

Acesta reteta de supa crema incepe clasic, cu fondul de legume. Dar, spre deosebire de celelale, este mult imbunatatita de ceva parmezan. Care nu se pune la sfarsit, ci in blender odata cu legumele. Daca nu aveti parmezan, puteti pune alt tip de branza care se topeste: cheddar, cascaval sau chiar branza cu mucegai. Oricare ar fi, adaosul acesta o sa dea supei voastre o aroma si o textura de vis.

Supa crema de broccoli cu parmezan

Nu uitati ca puteti printa reteta, sau o puteti salva pentru mai tarziu 🙂

Supa crema de broccoli cu parmezan

 

Timp de pregatire: 10 minute

Timp de getire: 30 minute

 

Ingrediente pentru 8 persoane

  •  500 g broccoli buchetele
  • 2 cartofi, cuburi
  • 1 ceapa, tocata
  • 1/2 morcov
  • 1 bucatica telina
  • 5 boabe de piper si o foaie de dafin
  • 150 g parmezan ras
  • sare dupa gust

 

Mod de pregatire

Toate legumele se pun la fiert in 3 litri de apa, impreuna cu piperul si dafinul. Dupa 20 de minute (cand legumele sunt fierte) se scot boabele de piper si foaia de dafin. Legumele, impreuna cu parmezanul si jumatate din lichid se pun intr-un blender si se mixeaza bine. Daca e prea groasa, se mai adauga supa pana cand ajunge la consistenta dorita.
Supa se serveste calda, cu putin parmezan ras deasupra.


4 Comments

  1. Posted December 13, 2013 at 17:53 | Permalink

    E grozav de buna, eu o garnisesc si cu putina smantana 🙂

    • brindusa
      Posted December 13, 2013 at 18:26 | Permalink

      merge si niste smantana 😉

  2. Posted December 13, 2013 at 13:48 | Permalink

    De curand am descoperit si eu parmezanul in supe si-mi place enorm. De fapt, din cauza parmezanului a inceput sa-mi placa risotto 🙂

    • brindusa
      Posted December 13, 2013 at 15:10 | Permalink

      Mie imi place in orice 😉

One Trackback

  1. […] 8) Brîndușa de la Cooking with my soul – Supă cremă de broccoli cu parmezan […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *