Supa cu naut si fasole verdeSupa cu naut si fasole verde e buna in orice anotimp. Se face din putine ingrediente, nautul se gaseste deja fiert sub forma de conserva (cel mai bun e de la Sun Food), iar fasolea verde poate fi folosita la fel de bine proaspata sau congelata. Mi-a placut foarte mult combinatia de naut, care face supa cremoasa, cu fasole verde care ii da o nota de prospetime. Aromele pe care am hotarat sa le folosesc sunt cele indiene, asa ca am pus garam masala. Aceasta poate fi inlocuita cu un amestec de coriandru, chimon, cuisoare rasnite. 
In loc de crutoane de data asta am avut felii subtiri si crocante de paine Finn Crisp cu coriandru. Finn Crisp este o paine crocanta cu un continut mare de fibre, cu putine calorii si pe care o puteti gasi in 5 variante: coriandru, usturoi, chimen, secara, muticereale. O gasiti in supermaketuri si este adusa in Romania de Maresi Foodbroker

Retetele cu Finn Crisp fac parte dintr-un proiect initiat de blogul Savori urbane si la care participa mai multi bloggeri. Prin urmare stati pe aproape pentru alte astfel de retete. 

Supa cu naut si fasole verde

Supa cu naut si fasole verde

Timp de pregatire: 15 minute

Timp de gatire: 45 minute

Ingrediente pentru 6 persoane

  • o conserva naut (400 g)
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • 1 lingurita garam masala
  •  2 – 3 morcovi
  • 200 g fasole verde, rupta in bucati
  • 2 linguri cu ulei
  • 850 ml supa clara de legume
  • sare dupa gust
  • crutoane din Finn Crisp cu coriandru

 

Mod de pregatire:

Legumele se curata de coaja si se spala. Ceapa si usturoiul se toaca. Morcovii se taie in cuburi sau rondele.
Uleiul se incalzeste intr-o oala incapatoare. Se adauga ceapa, usturoiul si ghimbirul care se calesc la foc mic, cu putina sare, 5 minute. Se adauga garam masala si se gateste 2 minute. 
Se adauga morcovii si supa clara, apoi supa se fierbe la foc mic 10 minute din momentul in care a dat primul clocot. Se adauga nautul si cu un blender vertical se paseaza putin supa.
Se adauga fasolea verde si supa se mai fierbe 5 minute. Supa cu naut si fasole verde se potriveste de sare si se serveste cu bucati crocante din painea Finn Crisp cu coriandru. Sau cu alte crutoane.


One Trackback

  1. By Fii creativ cu Finn Crisp! | Savori Urbane on February 29, 2016 at 09:16

    […] Supa cu naut si fasole verde cu crutoane Finn Crisp […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>