Supa de morcovi cu ghimbir si lapte de cocos
 

Ideea de a face supa din morcovi a venit de la Catalina. Si mi-a facut asa o pofta, ca m-am apucat imediat sa studiez cartile (am una special pentru supe :P) si internetul. Si a iesit supa asta vegetariana, dulceaga, aromata si putin iute. Supa de morcovi cu ghimbir, chili si lapte de cocos. Mi-a placut tare mult.

Ingrediente pentru 12 persoane:

  • 1 kg de morcovi nu prea mari, curatati
  • 1 radacina de pastarnac curatata
  • 2 cepe curatate
  • 1 bucatica de telina, curatata
  • 2 catei de usturoi
  • 1 cartof curatat
  • 10 cm ghimbir, curatat
  • 250 ml lapte de cocos
  • 1 lingurita coriandru praf
  • 1/4 lingurita chimion praf
  • 1 ardei mic rosu uscat (iute), sau dupa gust
  • sare dupa gust
  • 6 l apa
  • 1/2 legatura de patrunjel, tocata marunt

 
Mod de preparare:

  • Taie morcovii bucati mari si ghimbirul in felii. Pune intr-o oala mare 6l de apa si legumele (morcovi, pastarnac, ceapa, telina, usturoi, cartof, ghimbir). Lasa la fiert pana ce legumele sunt moi.
  • Scoate pastarnacul, cepele si telina. Cu un blender vertical paseaza foarte bine restul de legume. 
  • Adauga coriandrul, chimionul, ardeiul iute si sare. Blenduieste-le bine, dupa care amesteca inauntru si laptele de cocos. 
  • Pune oala pe foc si mai da un clocot. Adauga patrunjelul si potriveste de sare.
  • Supa acesta se poate manca atat calda, cat si rece. Atunci cand se raceste se ingroasa destul de mult, asa ca se mai poate adauga putina apa.
Supa de morcovi cu ghimbir si lapte de cocos
Supa de morcovi cu ghimbir si lapte de cocos

9 Comments

  1. Posted March 15, 2013 at 18:20 | Permalink

    vine dulce dar daca pui deajunsa sare si cu ardeiul picant vine foarte bun 😉 As trebui sa incerc si eu 😉

    • Posted March 15, 2013 at 18:23 | Permalink

      Vica, asa e. Morcovii sunt dulci, dar ghimbirul e cel care-i da taria. Fara ghimbir n-ar mai fi la fel 🙂

  2. Posted March 21, 2012 at 09:17 | Permalink

    Ce bine arata supa de morcovi , mi sa facut o foame, va multumesc pentru reteta , am sa incerc si eu de indata !

  3. Posted March 20, 2012 at 21:13 | Permalink

    Cat de bine arata!… Yammyyy!…

  4. Posted March 20, 2012 at 15:21 | Permalink

    Arata grozav supica alaturi de scandurica !!! 😉

  5. Posted March 19, 2012 at 19:24 | Permalink

    oh, ce supica delicioasaaaaaaaaa
    PS superba scandurica :*

  6. Posted March 19, 2012 at 13:34 | Permalink

    Mmmmmm… Ce poate fi mai sănătos decît o farfurie de supă?

  7. Posted March 19, 2012 at 13:18 | Permalink

    Waw, cum arata… N-am mancat niciodata, dar cu siguranta nu as refuza un castronel! Pupici

One Trackback

  1. […] Cooking with my soul Când sunt răcită și mă mai și doare în gât, cea mai bună mâncare este o supă cremă călduță, aromată. Și cu ghimbir împotriva răcelii. Ca de exemplu supa asta de morcovi și lapte de cocos. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *