Taietei cu nuca, zahar brun si apa de flori 

 Toata lumea a mancat, mai ales in copilarie, taietei cu nuca. Toata lumea, mai putin baiatul meu. Cred ca asta-i ghinionul copiilor cu mame bloggeri culinari: mai repede incep sa aprecieze macarons- ii decat dulciurile clasice. Prin urmare m-am hotarat sa ma revansez, si ieri am prestat cateva portii din dulcele asta. Bine, imaginatia mea nu s-a putut hotari sa nu fabuleze, asa ca asta numai reteta clasica nu-i 😛 Pe langa nucile si zaharul de care toata lumea stie, m-am gandit sa incerc o aroma orientala de flori de portocal. Care s-a imbarligat foarte bine pe langa cele de migdale si zahar brun Muscovado. Asta ca sa fie petrecerea de pomina! Rezultatul  fost neastepat si deosebit. Puteti si voi sa incercati alte combinatii, daca astea ale mele nu va inspira. Daca o reteta e clasica, nu inseamna ca nu pote fi adaptata putin. Trebuie doar sa indrazniti 🙂

 

Puteti gasi reteta si pe siteul iCook.to

Nu uitati ca puteti printa reteta pentru mai tarziu 😉 Sa aveti pofta.

Taietei cu nuca, zahar brun si apa de flori

Taietei cu nuca, zahar brun si apa de flori

Timp gatire: 20 minutes

Portii: 4

Ingrediente

  • 600 g taietei (de casa daca se poate)
  • 100 g nuci (sau nuci + migdale)
  • 50 - 100 g zahar brun
  • 1 - 2 lingurite apa de flori de portocal

Cum se face

  • 3 litri de apa se pun la fiert (fara sare). Se fierb taieteii conform cu ceea ce scrie pe pachet (taieteii de casa se fierb cateva minute). Taietetii se scurg intr-o strecuratoare si se clatesc bine cu apa rece.
  • Nucile se maruntesc (in blender sau in masina de tocat).
  • Taieteii se amesteca bine cu zaharul brun, nucile tocate si apa de flori.
http://www.retetedesuflet.ro/taietei-cu-nuca-zahar-brun-si-apa-de-flori/


One Trackback

  1. […] Cam asta-i tot. Gata desertul. Și dacă vi se pare complicat, încercați varianta fără prăjire, asemănătoare celei clasice, pe care v-o propune Brândușa. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *