Tocanita de vita cu praz, aromatizata cu salvie si rozmarin

Tocanita asta am facut-o la repezeala. Imi ramasesera cateva bucati din muschiul de vita anterior, si nu putem sa irosesc asa bunatate de carne. Prin urmare ce-am gasit prin frigider si camara, aia am adugat: praz, morcovi, cartofi, salvie si rozmarin. Nu-i asa ca totul e bine cand aromele se combina cu bine? Cateva picaturi de vin, si toata lumea-i fericita 🙂

Sa aveti pofta!

Tocanita de vita cu praz, aromatizata cu salvie si rozmarin

Tocanita de vita cu praz, aromatizata cu salvie si rozmarin

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 3oo g carne de vita, taiata bucati 
  • 2 morcovi, taiati cuburi
  • 3 cartofi fierti, taiati cuburi
  • 1 ceapa, toacata
  • 2 fire de praz, partea alba
  • 4 linguri cu ulei de masline
  • 100 ml vin rosu
  • 1 ramurica de rozmarin
  • cateva frunze de salvie
  • sare, piper

 

Mod de pregatire:

  • Intr-o cratita se incalzeste uleiul. Carnea  stersa bine de umezeala se aureste in ulei pe toate partile. Se adauga ceapa si se amesteca bine. Se lasa putin sa se aureasca si aceasta. Se adauga prazul taiat rondele, se pune putina sare si se acopera cratita. Se lasa 10 minute sa fiarba la foc mic. Se adauga morcovii, vinul si plantele aromate. Se pune cratita in cuptorul incalzit la 180 C.
  • Dupa jumatate de ora se verifica sa nu fi scazut lichidul. Daca a scazut se pune cate putina apa. Carnea se lasa la cuptor cam o ora, pana devine moale. Cu 10 minute inainte de a fi gata, se adauga si cartofii fierti in prealabil. Se amesteca usor, se sareaza si se pipereaza.

5 Comments

  1. Posted February 6, 2013 at 18:39 | Permalink

    Vai de mine ce bine arata! Foarte aromata, exact pe gustul meu!

  2. Posted February 4, 2013 at 07:47 | Permalink

    Gustoasa si aromata!!

  3. Posted February 1, 2013 at 20:43 | Permalink

    eu vin cu farfuria!! 🙂

  4. Posted February 1, 2013 at 20:19 | Permalink

    Super bine arata!

  5. Posted February 1, 2013 at 19:08 | Permalink

    Mmm cat de apetisanta este!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *