Tocanita de vita in vin rosu la Crock Pot

 De cateva zile am in grija o noua jucarie. Se numeste Crock Pot si cu ajutorul ei mancarea se gateste incetisor si bine. Este, asa cum zic americanii, un slow cooker. Adica pui in cuva toate ingredientele, programezi masinaria si o lasi sa-si faca treaba timp de cateva ore. In Crock – Pot poti gati orice: de la mancaruri vegetariene la desert. Prima mea incercare a fost o tocanita (destul de dietetica, avand in vedere ca nu i-am pus aproape deloc ulei) de vita fiarta in vin rosu. Am gatit-o incetisor, timp de 7 ore, dar nici nu am simtit cand a trecut timpul. Asta pentru ca nu a trebuit sa stau pe langa oala, ci in timpul asta am facut multe alte treburi.  Rezultatul a fost desebit de gustos si aromat, iar carea frageda si suculenta. Va tin la curent si cu celelalte incercari ale mele la Crock Pot.

Multumesc Gustos.ro pentru ocazia de a testa acest aparat minunat.

Tocanita de vita in vin rosu la Crock pot

 

Timp de pregatire: 10 minute

Timp de gatire: 7-8 ore folosind Crock Pot

 

Ingrediente  pentru 4 persoane:

  • 500 g pulpa de vita, taiate cubulete
  • 4 morcovi taiati cubulete
  • 3 cepe tocate
  • 1 bucata de telina, taiata cubulete
  • 5 catei de usturoi taiati felii
  • 400 ml vin rosu
  • 1 fir de rozmarin
  • 1 fir de cimbru
  • sare, piper dupa gust
  • 2 linguri cu ulei de masline extravirgin

 

Mod de pregatire: 

Carnea de vita uscata bine cu prosoape de hartie, se sigileaza pe toate partile in putin ulei de masline. (sigilarea este procedeul prin care bucatile de carne se rumenesc pe toate partile intr-o tigaie cu putin ulei incalzit).
Cuburile de carne se pun in cuva unui Crock – Pot. Deasupra se pun toate legumele. condimentele, sare si piper. Se toarna vinul, 100 ml de apa, putin ulei de masline si se pune capacul. Mancarea se gateste in Crock Pot 7-8 ore  (la intensitate mica) sau pana ce carnea de vita este moale. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *