Tocanita spaniola cu naut si chorizo e o mancare numai buna sa te incalzeasca cand vii infrigurat acasa dupa o zi obositoare la serviciu. Are avantajul ca se pregateste rapid, cam in jumatate de ora. Nautul de la conserva e la fel de bun ca cel fiert cateva ore in bucataria din dotare. Ingredientul care face toti banii aici e carnatul chorizo. Daca nu il stiti, trebuie neaparat sa faceti cunostinta cu el. Chiar daca vine din Spania, a fost adoptat de lumea intreaga pentru ca poate scoate din anonimat orice mancare. 

Pana acum am incercat mai multe tipuri de chorizo, dar cel folosit azi e de departe cel mai bun. Pentru tocanita spaniola cu naut si chorizo am folosit brandul MAESTRO de la Caroli, care mi-a atras atentia pentru ca la ei salamul si carnatii sunt facute cu ingrediente 100% naturale. Toata familia mea a testat de fapt mai multe produse din gama asta si intr-adevar sunt mult mai bune decat ce se gaseste pe piata. Salamul are aroma si gustul celui din copilarie 🙂 

In plus, daca deja esti cu gandul la o vacanta in tarile calde, sa stii ca MAESTRO te trimite in Bali. Voteaza acum cea mai creativa idee din campania #celmaibineplatitjob.ro ! (gasesti mai multe detalii pe https://www.celmaibineplatitjob.ro/, daca vrei sa te inscrii si tu!)

tocanita spaniola cu naut si chorizo

Timp de pregatire  10 minute
Timp de gatire 20 minute

Ingrediente pentru 4 persoane

  • 2 conserve cu naut, scurse
  • 2 cepe medii
  • 3- 4 catei de usturoi
  • 400 g rosii cherry
  • 400 g chorizo
  • 1/2 lingurita chimion
  • 2 lingurite boia afumata
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • sare dupa gust
  • patrunjel verde

 

Mod de pregatire

Ceapa si usturoiul se toaca mic. Chorizo se taie bucati mai mari. Intr-o oala se incalzeste uleiul, si in el se prajesc bucatile de chorizo, care apoi se scot din oala. In uleiul aromat si colorat se calesc la foc mic ceapa si usturoiul, peste care se presara putina sare care sa le inmoaie. Se dauga chimionul si boiaua afumata si se calesc cateva secunde. Se adauga boabele de naut, rosiile si toate se acopera cu apa. Tocanita spaniola cu naut si chorizo se fierbe 20 minute la foc mediu, pana ce toate ingredientele sunt gatite. La servire tocanita se presara cu patrunjel verde tocat marunt. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *